Образование Технологии

Връчиха наградите за докторанти на стипендиантската програма на Huawei ICT Talents Training Seeds for the Future

Връчиха наградите за докторанти на стипендиантската програма на Huawei ICT Talents Training Seeds for the Future

На официална церемония на 7 февруари Huawei Technologies Bulgaria отличи студенти и докторанти от цялата страна. Младите хора са финалисти на стипендиантската програма на Huawei ICT Talents Training Seeds for the Future и са селектирани от специално формирано жури, на базата на изпратените от тях кратки видеа по теми, свързани с новите информационни и комуникационни технологии.

Сред официалните гости на събитието беше и зам.-председателят на БАН, чл.-кор. Евдокия Пашева, която произнесе приветствено слово.

Петима докторанти от БАН бяха отличени: Жан Желев, Пламен Петков, Искрен Иванов, Весела Георгиева и Мирослав Маринов. Наградите бяха връчени от чл.-кор. Маргенов, директор на ИИКТ- БАН и член на журито.

Във връзка с тази стипендианска програма през октомври миналата година Кариерният център към ЦО-БАН, организира уебинар на тема “Възможности от Huawei за стипендия и кариерно развитие на докторанти”. По време на уебинара екип на Huawei Technologies Bulgaria, начело с генералния мениджър г-н Тери Ли, представи пред докторантите и младите учени на БАН, програмите Стипендиантската програма ICT talents training SFTF и Глобалната програма Seeds for the Future.

Програмите имат за цел да откроят най-добрите и мотивирани таланти в сферата на ИКТ, както и да им предоставят нови възможности за развитие. Експертите от HUAWEI подробно разясниха процедурата по кандидатстване, както и последващите етапи през които преминават желаещите докторанти с интереси в сферата на ИКТ.