Олимпийци

Страхотно представяне и 3 награди за тримата българи на Европейския конкурс за млади учени

Страхотно представяне и 3 награди за тримата българи на Европейския конкурс за млади учени

Прекрасно представяне на българските участници на Европейския конкурс за млади учени! Александър Шопов, Атанас Стефанов и Ивайло Желев спечелиха общо 3 награди на юбилейното 30то издание на конкурса, който се проведе в Дъблин, съобщи техния ръководител Константин Делчев. Това е вторият път, когато целият ни отбор взима награди след Варшава (2014 г.), като особено важно е, че и трите награди представляват участие в други научни събития, което е от голяма важност за старта на нашите младежи в научната сфера.

Страхотно представяне и 3 награди за тримата българи на Европейския конкурс за млади учени

Александър Шопов и Атанас Стефанов (МГ „Акад. Кирил Попов“) с научен ръководител Александър Куртенков спечелиха наградата на JRC за проекта COLOUR RELATIONS IN YOUNG STELLAR OBJECTS и ще посетят Испра през 2019г.

Ивайло Желев (Грьонингенски Университет) с научен ръководител доц. Станислав Харизанов получи две награди за проекта DIGITAL IMAGE DENOSING BASED ON SPHERE-CONSTRAINED TOTAL VARIATION OPTIMIZATION WITH AN ADDITIONAL NOISE COMPONENT. Ивайло ще участва на най-големият конкурс за наука на предколежанско ниво, Intel ISEF, който ще се състои във Финикс, Аризона през май 2019-а, а три месеца по-рано ще вземе участие в международният форум за млади учени Swiss Talent Forum.

Тези награди дават чудесен тон на българските усилия за следващото издание на конкурса, което ще бъде през септември догодина в София.

За първи път на EUCYS имаше и специална награда от България. Правото да участва на Лятната Изследователска Школа на УчИМИ завоюва Тобиас Охснер, Швейцария, с проект CREATING PLAYLISTS WITH ARTIFICIAL INTELLIGENCE. Наградата се осигурява от МОН и УчИМИ.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!