Наука Образование

Станимир Андонов е новият лектор в обучението Предприемачи в науката на фондация Карол Знание

Станимир Андонов е новият лектор в обучението Предприемачи в науката на фондация Карол Знание

В началото на април фондация Карол Знание направи представяне на новия сезон на програмата Предприемачи в науката с награда – финансиране от 30 000 лв. Тази година обучението е насочено към докторанти и млади учени, работещи в инженерните науки, автоматизацията, изкуствения интелект и новите технологии. Организаторите обявиха и името на новия лектор, който се присъединява към екипа, подготвящ кандидатите. Това е Станимир Андонов, който идва с огромен предприемачески и мениджърски опит. Той е бил е собственик и мениджър на MarketingPro Engineering – компания, специализирана в създаването на софтуер и съдържание за мобилни устройства. Член е на American Marketing Association.

Станимир Андонов в момента управлява Neuromarketing Bulgaria, агенция за невромаркетингови изследвания. Автор е на електронната книга „Levels of Product Differentiation in the Global Market“, продавана в amazon.com и на книгата „Маркетингово позициониране – теория, практика и изследвания“ изд. „Изток-Запад“, която става най-продаваната бизнес книга от български автор за 2015 г.

Той е бил част от екипа, осъществил първото невромаркетингово изследване в страната, и е съавтор на книгата, в която са представени резултатите от него – „Въздействие на телевизионната реклама върху вниманието, паметта и преработката на информация при зрителите”.

Станимир Андонов няма да е единственото ново лице в програмата, която тази година е насочена към докторанти и млади учени, които работят в сферата на изкуствения интелект, инженерните науки, автоматизацията и новите технологии. Другите лектори ще бъдат обявени и представяни от фондация Карол Знание в хода на цялата кампания за кандидатстване.

Основните етапи на програмата са в две направления: Обучение Предприемачи в науката и Конкурс за годишна стипендия Предприемач в науката с награда 30 000 лв.

В първото издание на конкурса голямата награда спечели проектът за електронно хапче EnhanCAP на д-р Иван Лютаков. Той получи финансиране за проекта си „Механично електронно контролирано хапче“ в размер на 30 000 лв.

Обучението е безплатно, създадено е за учени и е изцяло с практическа насоченост.

Основната цел на Предприемачи в науката е изграждане на предприемаческо мислене и умения, които ще позволят на учените да търсят най-адекватното продължение на своята научна работа към индустрията, създаване на партньорства, осигуряване на финансиране, стартиращ бизнес, патент или друг вид реализация.

Курсът включва теми с практическа насоченост и лектори от бизнеса, които ще представят своя личен опит, истории и добри практики за стартиране на технологичен бизнес, спин-оф компании, комуникиране на научната дейност, представяне на научни идеи пред бизнеса.

Носителят на годишната награда, в размер на 30 000 лв., се избира от жури в конкурс, проведен след края на обучението. Наградата ще бъде получена през 2020 г. В конкурса кандидатстват само участници, завършили пълния курс на обучението Предприемачи в науката.

Кандидатстването в програмата Предприемачи в науката е отворено до 31 август 2019 г. Трябва да се попълни формуляр и да се изпрати на адрес [email protected]Повече информация ТУК.