От 9 до 12 май изживейте науката в действие на Софийски фестивал на науката (видео)
EnteR Наука

На 9 май започва 4-дневен празник на знанието – Софийски фестивал на науката (видео)

Знаете ли какви тайни крият черните дупки? Може ли изкуственият интелект да има предразсъдъци? От морското дъно до първия град на Луната, странни земетресения, виртуална реалност, еволюция на езика, психология на пристрастяването, животът преди и след Земята… Всички това ви очаква по време деветия Софийски фестивал на науката – 4-дневен празник на знанието от 9 до 12 май в София Тех Парк.

Тази година организаторите от Британски съвет са ни подготвили страхотна фестивална програма, която обръща специално внимание на личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019 г. и които силно са повлияли развитието на науката – от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано през кацането на Луната до създаването на Периодичната система на химичните елементи, на БАН и Международния астрономически съюз.

Изложби ще напомнят за богатството на света – от дълбините на морските води до безкрая на Космоса, от редките химични елементи до науката, която ангажира посредством изкуство. Новост е зоната „Направи си сам“, където деца и подрастващи ще работят с технологии, ще създават и изследват. С повече събития с вход свободен, всеки ще има възможност да научи нещо ново или да си припомни забравено старо.

Елате, за да видите много български учени, както и световни имена, които популяризират науката по неповторим начин. Вижте цялата програма и вземете своя пропуск или билет:

https://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival/programme/events/table

Традиционно събитията за деца са безплатни, а от тези за обща публика само 40% са на символична цена от 5 лв. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, става през онлайн система, достъпна на сайта на Британски съвет. Билети можете да закупите и от офиса на Британски съвет на ул. „Кракра“ 7, гр. София или на място на щанд Информация на фестивала. При закупуване на 10 или повече билета през онлайн системата ще получите отстъпка от 20% т.е. вместо 5 лв. всеки билет ще струва 4 лв. Отстъпката не важи за продажба на билети на каса.

Щом направите резервация, ще получите имейл с линк за изтегляне на електронен билет с баркод, който важи за всички избрани от вас събития и който можете да разпечатате предварително. Можете да използвате билета и от екрана на мобилен телефон – трябва само да го отворите и да увеличете зоната, в която е баркода, за да бъде сканиран на входа на залата.

www.sofiasciencefestival.bg