Смартфони

Най-големият враг на iPhone 8 ще бъде iPhone X

Дни преди да бъде пуснат на пазара новите смартфони с номера 8 и 8 plus на Apple се изправят пред огромен проблем. Очаква се предварителните поръчки и продажбите на iPhone 8 да бъдат най-слабите за марката през последните години. И за това е виновен само и единствено другият умен телефон на компанията – iPhone X.

За първи път техногигант пуска на пазара два водещи телефона в рамките на месец-два. Това доведе до разконцентриране на потребителите. Традиционната мания към новия модел на Apple сега не е ориентирана в един продукт, а в цели три. Като третият е на цена, която никой досега не е плащал за нов смартфон с отхапана ябълка на гърба.

Не се знае дали това поведение на потребителите очакваха от компанията. Все пак Apple са били наясно, че хората ще искат да видят по-скъпия вариант преди да вземат решение за покупка.

Дори на самата презентация, този месец, се видя, че еуфорията вложена в „Десетият“ iPhone е била повече от колкото в 8-ата серия. Той е с напълно различен дизайн спрямо предшествениците си. С по-голям екран и липсващ Home бутон. Това предизвика повече интерес за потребителите, въпреки по-високата си цена.

Apple все пак не са за оплакване. В компанията със сигурност добре си е направили сметката. Дори iPhone 8 и 8 plus да не достигнат продажбите на 7-а серия, по-скъпият iPhone Х ще допринесе за вдигане на печалбата.

Разбира се, има още една малка заплаха. Повечето от екстрите на „Десетият“ вече са били виждани от потребителите на Андроид телефони. Това досега никога не е спъвало Apple, защото те хем си имат твърди поклонници на марката, хем смятат, че каквото и да вземат от Андроид го правят по-добро.

Етикети: