Технологии

Мобилното приложение за безплатни разговори с 0700 има нова версия за Android

Мобилното приложение за безплатни разговори с 0700 има нова версия за Android

Днес идва една добра новина преди Коледа. Българското мобилно приложение 0700 се сдоби с нова версия за Android – 2.0. В началото на годината софтуерният специалист Пламен Тенев пусна мобилно приложение (с версии за Android и iOS) за борба със скъпите обаждания към телефони с код 0700. Защото обажданията минаващи през този код НЕ са безплатни и никога не са включени в плановете на мобилните оператори. Безплатно решение на този проблем се казва „0700 – безплатните номера“ и вече десетки хиляди българи са го използвали, за да пестят от месечните си сметки за телефон.

Идеята му да създаде това приложение идва след като лично се е сблъскал с голяма сметка за телефон, направена от обаждания към 0700. Пламен открива, че има нормални телефонни номера, които се крият зад всеки номер, стартиращ с код 0700. Защото за разлика от всички с кодове 088, 087, 089, или 02 (за София), които са включени към безплатните минути от мобилните планове на потребителите, обажданията към 0700 са платени и излизат солено.

Всеки се е сблъсквал с обаждане на телефон с код 0700. Това са държавни институции, банки, ЕРП-та, куриерски фирми, онлайн търговци, вериги за хранене, телекоми, превозвачи, медицински институции, комунални услуги, сервизи и много други. 0700 най-често струва между 0,30 до 1,20 лева на минута. Естествено обаждането преминава през автоматична система изчакване, оператор, отново изчакване и така… между 10 и 30 минути. Накрая на месеца потребителят плаща сметка, която може да е по голяма дори от абонаментния му план с включен интернет.

Пламен Тенев положи много усилия, за да въведе един куп нови функционалности и да подобри работата на приложението. Ето какво споделя той за новата версия на „0700 – безплатните номера“. „Когато добавяме нови функционалности се вслушваме в това, какво им липсва на потребителите, като списъкът с категории беше именно препоръчан от потребители. Да добавим сайт към всяка институция също. Отдавна имахме желание да разработим възможност да маркирате институции като любими и по този начин да можете да ги набирате по-лесно. Също така отделихме значително много време да тестваме, за да подсигурим, че няма да има изненади когато пуснем версията публично. Радостни сме да ви съобщим, че тестването завърши успешно и ви подаряваме версия 2.00 за Коледа, макар и месец по-рано.“

Мобилното приложение за безплатни разговори с 0700 има нова версия за Android

За новата версия Пламен с радост обявява, че „най-значимата функционалност която добавихме е маркирането на институция като любима. Постоянно добавяме нови институции, но на всеки от нас набира най-често едва няколко, било то банка, куриер или интернет доставчик. От друга страна, на част от юристите изключително често им се налага да набират търговския регистър/агенцията по вписванията. До този момент за целта беше нужно телефона да бъде намерен, най-лесно чрез вградената търсачка. Тази стъпка може да бъде избегната и набирането на институция става изключително по-лесно, стига да бъде маркирана като любима.“

Мобилното приложение за безплатни разговори с 0700 има нова версия за Android

За да изтеглите мобилното приложение за Android (цъкнете тук), приложението за iOS (изтеглете от тук), а наравно с тях работи и интернет страница http://0700bezplatnite.com/, където се съдържат всички известни номера скрити зад 0700.