EnteR

MediaBricks.bg е медиен партньор на „Стани младши книжар в Orange за един ден“

Стани младши книжар в Orange за един ден

Минутка за самореклама – MediaBricks.bg вече е горд медиен партньор на Orange Center в инициативата „Стани младши книжар в Orange за един ден“. Страхотната идея на кампанията е насърчаването на интереса на децата към книгите, четенето и книжарниците.

Всяко дете и юноша от 7 до 18-годишна възраст, което обича четенето и обича да говори за книги, може да кандидатства, чрез формата в сайта на Orange. Срокът е до 20 април.

В рамките на три последователни седмици в един ден от уикенда във всяка една от книжарници Orange в цялата страна ще има по 2 младши книжари, които не само ще бъдат посветени в някои от тайните на книжарството, но и ще имат възможност да препоръчат свои любими книги на малки и големи. Дните, в които младши книжарите ще „работят“, са: 19 май, събота, 26 май, събота, 1 юни петък

Книжарският работен ден включва запознаване с основните жанрове, принципи на подреждането на книги и упражнение на умението да препоръчваш книги на непознати хора – кои са правилните въпроси, които трябва да се зададат; как да стане ясно от какво точно се интересува търсещият книга и др.

Целта е повече деца да се почувстват комфортно след книгите и да се почувстват достатъчно уверени, за да препоръчат любимите си заглавия и на други.

Първото издание на кампанията се провежда през 2016 година и за нея кандидатстват над 300 деца от цялата страна. В младши книжари се превръщат 60 от тях.