Образование Олимпийци

Български ученици се състезават в силния международен математически турнир Romanian Master of Mathematics

Български ученици се състезават в силния международен математически турнир Romanian Master of Mathematics

На 27 февруари започна 14-ото издание на силния международен математически турнир Romanian Master of Mathematics. България е представена с 6 от най-добрите ни гимназисти по математика, които ще премерят знания със състезатели от над 16 държави. Надпреварата е една от най-силните и престижни математически срещи на най-добрите ученици от цял свят, като често задачите са по-трудни от тези давани на Международните олимпиади по математика.

Българският отбор е в състав – Мартин Христов, Иван Тагарев, Божидар Димитров, Илияс Номан, Никола Цачев и Мария Дренчева. Техни ръководители са проф. Станислав Харизанов (ИМИ-БАН) и Мирослав Маринов.

Romanian Master of Mathematics e международен математически турнир, провеждащ се в Букурещ, Румъния. Задачите на това състезание често са по-трудни от тези давани на Международните олимпиади по математика.

Турнирът е създаден, за да има още една чудесна възможност за младите хора да демонстрират своите способности в областта на математиката, да обменят знания и да повишат междукултурните контакти във възрастовата група на средното образование.