EnteR

„Стани младши книжар в Orange за един ден“ и любовта към четенето

Стани младши книжар в Orange за един ден

Вторият сезон на инициативата „Стани младши книжар в Orange за един ден“ вече тече и деца на възраст от 7 до 18 години могат да попълнят формата за участие до 20 април. Идеята на кампанията е насърчаването на интереса на децата към книгите, четенето и книжарниците.

Целта е повече деца да се почувстват комфортно след книгите и да се почувстват достатъчно уверени, за да препоръчат любимите си заглавия и на други.

Стани младши книжар в Orange за един ден

Първото издание на кампанията се провежда през 2016 година и за нея кандидатстват над 300 деца от цялата страна. В младши книжари се превръщат 60 от тях.

Вторият сезон е вече факт. В рамките на три последователни седмици в един ден от уикенда във всяка една от книжарници Orange в цялата страна ще има по 2 младши книжари, които не само ще бъдат посветени в някои от тайните на книжарството, но и ще имат възможност да препоръчат свои любими книги на малки и големи. Кампанията стартира на Световния ден детската книга (2 април) с обявяване на новата форма за онлайн регистрация. Кандидатстването продължава до 20 април, след което се провеждат колективни интервюта с одобрените деца.

Книжарският работен ден включва запознаване с основните жанрове, принципи на подреждането на книги и упражнение на умението да препоръчваш книги на непознати хора – кои са правилните въпроси, които трябва да се зададат; как да стане ясно от какво точно се интересува търсещият книга и др.

Стани младши книжар в Orange за един ден

Ако познавате дете, което обича четенето и обича да говори за книги, помогнете му да се запише за участие. Или просто посетете някоя от книжарниците на Orange Center през тези дни и се възползвайте от препоръката на младши книжаря.

Дните, в които младши книжарите ще „работят“, са: 19 май, събота, 26 май, събота, 1 юни петък

Етикети:
Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!