Образование

„Панаир на науката и иновациите“ търси научни таланти сред младежите за участия в международни форуми

На 13 и 14 февруари онлайн ще се проведе годишното издание на „Панаир на науката и иновациите“ 2021. Той се организира от Институт по математика и информатика в партньорство с Клуб Млади Таланти и с подкрепата на МОН. Конкурсът е отворен за проекти до 7 февруари в сферата на природните, социалните, историческите и медицинските науки, както и в областта на информационните и комуникационните технологии и математиката. Научният панаир цели да открие научни таланти сред младежите на възраст 14-20 години, да съдейства в бъдещето им развитие и да даде международен форум на идеите, откритията и иновациите им.

Целта е да се насърчат:

  • иновативни идеи и разработки, които включват различни научни дисциплини;
  • проекти, които могат да бъдат в полза на опазване на природата и развитието на здравето;
  • подобряване на технологични решения или създаване на нови дигитални решения за актуални обществени предизвикателства.

Панаирът на науката и иновациите 2021 ще определи българските участници в Regeneron International Science and Engineering Fair 2021 (ISEF) и в  Expo Sciences Luxembourg. До пет разработки ще имат възможност да представят България в ISEF и до трима участници – в Люксембург.

Журито ще включва както учени от БАН, така и учени и експерти от други организации, които имат опит в работата с ученици. Авторите на най-добрите до 20 разработки ще бъдат поканени за представяне пред жури и публика (онлайн) на 13 и 14 февруари 2020 год. и ще бъдат наградени с грамота за отлично представяне.

Финалистите следва да представят разработка, формуляр по образец и постер, описващ разработката им, който може да бъде публикуван на сайта на Програмата – образованиеснаука.бг.

Срок за подаване на разработките: 7 февруари 2021 г.

Формата за регистрация попълнете тук – https://forms.gle/aVnRSYpLChGvDsM3A

За въпроси и контакт с организаторите, пишете на: [email protected]