Наука Образование Олимпийци

„Панаир на науката и иновациите“ търси млади научни таланти за участия в най-престижните международни форуми

Избраха младежите, които ще представят България на световните научни панаири – ISEF и Expo Sciences през 2022 година

На 21 януари 2023 година ще се проведе годишното издание на „Панаир на науката и иновациите“ – Innofair 2023. Той се организира от Институт по математика и информатика в партньорство с Клуб Млади Таланти и с подкрепата на МОН в рамките на Програма „Образование с наука 3“. Конкурсът е отворен за проекти до 31 декември 2022 г. в сферата на природните, социалните, историческите и медицинските науки, както и в областта на информационните и комуникационните технологии и математиката. Научният панаир цели да открие научни таланти сред младежите на възраст 14-19 години, да съдейства в бъдещето им развитие и да даде международен форум на идеите, откритията и иновациите им. На него ще бъдат определени българските участници в Regeneron International Science and Engineering Fair 2023 (ISEF) и в Expo Sciences Luxembourg.

Целта е да се насърчат:

  • иновативни идеи и разработки, които включват различни научни дисциплини;
  • проекти, които могат да бъдат в полза на опазване на природата и развитието на здравето;
  • подобряване на технологични решения или създаване на нови дигитални решения за актуални обществени предизвикателства.

На него ще бъдат определени българските участници в Regeneron International Science and Engineering Fair 2023 (ISEF) и в Expo Sciences Luxembourg. До пет разработки ще имат възможност да представят България в ISEF и до трима участници – в Люксембург*.

Журито на Панаира на науката и иновациите 2023 ще включва учени и експерти от БАН и от други организации, които имат опит в работата с ученици. Авторите на най-добрите до 15 разработки ще бъдат поканени за представяне пред жури и публика на 21 януари 2023 год. и ще бъдат наградени с грамота за отлично представяне.

Финалистите следва да представят разработка, формуляр по образец и постер, описващ разработката им, който може да бъде публикуван на сайта на Програмата – образованиеснаука.бг.

Срок за подаване на разработките: 31 декември 2022 г.

Формата за регистрация попълнете тук: https://forms.gle/EMGnNozDcDjQxfHv5

За въпроси и контакт с организаторите пишете на: [email protected]