©MediaBricks.bg
EnteR Наука

На 8 юли Димитрий Дашинов ще ни разходи из реките и езерата на България на борда в „Абордаж“

На 8 юли (от 18:30 ч.) не пропускайте да се качите на борда на науката в „Абордаж“ заедно с победителя от националния финал на конкурса за комуникатори на науката FameLab 2019 – хидробиологът Димитрий Дашинов. Той ще ни въвлече в едно лятно приключение из българската природа с „Пътеводител за реките и езерата на България“.

Димитрий Дашинов, ще ни въведе в света на сладководните водоеми и ще ни даде насоки как да разпознаем и оценим това истинско природно богатство. Ще научим какви са основните разлики между речен и езерен тип местообитание и кои са организмите, които ги населяват. Ще научим още какви заплахи грозят водното биоразнообразие и как можем да помогнем за неговото опазване?

Лекцията ще завърши с препоръки за пътешествия до някои от любимите водоеми на Димитрий. Той е докторант по хидробиология към Биологически Факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и изследва риби и водни дънни безгръбначни. Като комуникатор на науката е редовен презентатор в Софийски Фестивал на Науката и Биофест. Тази година Димитрий Дашинов спечели националния финал на конкурса FameLab 2019 и представи на страната ни в международния финал в Челтнъм, Англия.

Още информация за събитието и запазване на места ТУК.

Научно-популярната поредица „Наука на Борда“ се осъществява с подкрепата на Българска Наука, Ratio и MediaBricks.bg.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!