Образование

На 5 юни ще се проведе Младежката научна сесия, организирана от Съюза на физиците в България

До 15 март Съюзът на физиците в България приема заявки за участие в Младежката научна сесия

Тази година Младежката научна сесия за ученици и студенти ще се проведе на 5 юни. По традиция тя е част от Националната конференция по въпросите на обучението по физика, организирана от Съюза на физиците в България. През 2021-а провеждането на сесията ще бъде в хибриден вариант – присъствено и онлайн в зависимост от желанието на участниците. Темата на Младежката научна сесия е „Природните науки и технологиите“

49-ата Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: „Физиката в STEM обучението и интегрирането ѝ във висшето образование“, която ще се състои от 4 до 6 юни 2021 г., ще се проведе във Видин.

Поради епидемиологичната обстановка Сесията ще се проведе в хибриден вариант, според желанието и възможностите на участниците:

  • присъствено – в зала в град Видин при спазване но противоепидимичните мерки;
  • в онлайн режим – чрез платформа, информация за  която ще бъде изпратена допълнително и ще бъде качена на интернет страницата на конференцията: http://upb.phys.uni-sofia.bg/conference/NK/49NK.html .

Младежката научна сесия, в която участниците могат да представят  компютърни презентации, интернет страници, идеи за компютърна анимация, демонстрации, показващи ролята на природните науки за развитието на технологиите, се провежда традиционно със съдействието на фондация „Еврика“.

Одобрени от журито проекти ще бъдат представени във вид на изготвени от участниците видеоклипове в Европейската нощ на учените 2021.

Всички училища, които имат участници с проекти в Младежката научна сесия, ще получат безплатен абонамент за сп. „Светът на физиката“ за 2021 г., а участниците в Младежката научна сесия и техните ръководители – сертификати за участие.  Училища, от които има отличени проекти с І, ІІ и ІІІ награда, ще получат плакети, а авторите на отличените проекти с І, ІІ, ІІІ и поощрителни награди – грамоти.

Заявките за участие в Младежката научна сесия се подават чрез попълване на регистрационна форма: https://forms.gle/J58KUXnKXhcAQw9k9

Краен срок за получаване на заявките – 21.05.2021 г.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!