На 28 ноември ни очаква много гръм, огън, пушек и зрелищни експерименти във Вечерта на химията
EnteR Наука

На 28 ноември ни очаква много гръм, огън, пушек и зрелищни експерименти във Вечерта на химията

Гръм и мълнии, наука и зрелища – това ни очаква на 28 ноември (четвъртък) на традиционната Вечер на химията. На най-шумното събитие за популяризация на химията „Корпус за Бързо Гърмене“ ще ни покаже с много експерименти и демонстрации, колко е готино да си учен. Зрелището започва точно в 19 ч., входът е свободен за всички, а мястото – Факултета по химия и фармация.

Всяка година Климентовите дни в Софийския Университет се закриват със научно шоу във Вечерта на химията. „Корпус за Бързо Гърмене“ ни приканва да си припомним как безопасно се запушват уши, защото както винаги са ни приготвили най-зрелищните химични експерименти.

Няма да издаваме много, за да може да се насладите на живо на цялото шоу, но ще споменем, че наред със сравнително безопасните експерименти, които можем да видим в двете зали, навън ще ни очакват цветни пламъци и някои от най-интересните пиротехнически смеси.

Вечерта на химията се провежда от повече от 25 години, но основен виновник за последните 7 е доц. Лъчезар Христов. Заедно с него ще можем да видим Наско Стаменов, Златина Димитрова, Мартин Недялков, Александра Тасева, Вероника Колева, Кудратлох Сахибудин, Екатерина Методиева, както и студенти от първи курс във Факултета.

©MediaBricks.bg
Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!