Наука

Научна Stand Up комедия? Има такова събитие! Трима учени заедно на борда на „Абордаж“

Научна Stand Up комедия? Има такова събитие! Трима учени заедно на борда на „Абордаж“

Трима учени, един бар, много наука и много смях. Това ни очаква на 19 септември в бар „Абордаж“ в 19 часа. Там ще се дадат отговори на важни (може и смешни) въпроси: Защо, кога и как са избрали науката? В какви комични ситуации попадат в ежедневието си? С какви абсурди се сблъскват по пътя към заветната цел – да разберат още и още за света около нас? Това ще сложи началото на първото по рода си събитие на български език и на родна почва: Научна Stand Up комедия!

Първият учен е… Наско Стаменов. Той не пропуска повод да говори за наука пред публика, а ако може и да запали нещо, то това е приветствано допълнение. Той е учител по химия, комуникатор на науката, с участия в многобройни събития, често като представител на Bomb Squad (Корпус за Бързо Гърмене), а една от най-значимите каузи, с които се занимава в момента е проект за Reach for Change Bulgaria – Промяната. Кампанията на Злати и Наско в Промяната има за цел да даде възможност на всеки един ученик да направи сам химични експерименти в училище, за да се докосне до науката в истинската й форма.

Вторият учен е… Невена Христозова. Тя е биотехнолог, докторант към Свободния Университет в Брюксел (VUB), освен това поддържа научнопопулярния блог Incubatorium – All things sciencey (https://incubatorium.eu/) и е участвала в редица научнопопулярни радиопредавания (PopSci podcasts).В рамките на настоящото събитие Невена ще представи своя уникален научно-литературен клуб “ТЕЛС”. За да научите “Що е то ТЕЛС?” и какви са НАЙ-НЕВЕРОЯТНИТЕ НЕЩА, С КОИТО НЯКОИ УЧЕНИ СЕ ЗАНИМАВАТ – донесете си бележник и химикал – важнaта информация ще бъде споделена и 100% ще искате да си я запишете! Може да ви послужи и за автограф от Невена, защото тя е международна полу-призната полу-научна-комедиантка от средна висота – 168см! Също така твърди, че е станала учен заради Досиетата Х… Как да не изгаряш от нетърпение да чуеш, какво има да каже?!

Третият учен е…  Борис Яначков, химик, учен в БАН и победителят в тазгодишното издание на “Лаборатория за слава FameLab” 2018! Когато някой го пита какво прави с живота си, Боби често отговаря: “Обичам да се занимавам с разни неща, да разбърквам от време тази чорбица която изпълва черепната ми кутия ” . Е, сега ще има шанса да разбърка и съдържанието на нашето сиво пихтиесто вещество! Освен това твърди, че обича да говори срещу работещ вентилатор, казва, че гласът му бил много як! Каква роля ще има Боби в Ескпериментът ли? Именно той ще ви разкаже какво е да бъдеш млад учен, като ви заведе на пътешествие през един негов делничен ден.

За това не забравяйте на 19 септември в 19 часа на борда на бар „Абордаж“. ще разберете от първо лице какво е да водиш „Живот като на УЧЕН“!