Xiaomi Redmi 5 Plus
Смартфони

Мтел пусна бюджетния Xiaomi Redmi 5 Plus

Мтел започна да предлага смартфона Xiaomi Redmi 5 Plus. Добрата новина е, че това е доста добро решение спрямо семейния бюджет – 8,99 лева на месец или за 159,99 лева в брой с абонаментен план Мтел без граници 5XL.

Xiaomi Redmi 5 PlusXiaomi Redmi 5 Plus работи с 2.0GHz осемядрен процесор. Вътрешната памет на модела е 32GB, като може да се увеличи до 128GB с помощта на microSD карта. Оперативна памет е 3 GB.

Корпусът е изграден от метални панели с извити ъгли. Дисплеят е 5.99-инчов със съотношение на екрана 18:9 и резолюция FHD+ (2160х1080). Това позволява визуализирането на повече съдържание без реалният размер на устройството да се променя. Смартфонът се отличава с елегантен дизайн и се предлага в стилно черно и небесно синьо.

Xiaomi Redmi 5 Plus е с мощна 4000 mAh батерия, която има и функция за оптимизация на разхода на енергия. Благодарение на това той може да издържи в режим на готовност в продължение на 17 дни. Телефонът може да работи до 4 часа с оставащи 20% батерия.

Новият модел на Xiaomi разполага с 12MP основна камера. Селфи камерата е 5MP и има функцията да смекчава тона на лицето, подчертава очите и изглажда дребните несъвършенства по кожата за по-добро качество на кадрите. Допълнително предимства на предната камера е, че прави отлични снимки и при ниска осветеност.