Технологии

Българското мобилно приложение за безплатни разговори с 0700 вече е достъпно и за iOS

Българското мобилно приложение за безплатни разговори с 0700 вече е достъпно и за iOS

В началото на годината българският софтуерен специалист Пламен Тенев пусна мобилно приложение за борба със скъпите обаждания към телефони с код 0700. Безплатно решение на този проблем се казва „0700 – безплатните номера“ и потребителите на Android вече са повече от 12 000 души. От днес приложението вече е достъпно и за операционните системи на Apple – iOS.

След като на 21 май MediaBricks.bg публикува статията за „0700 – безплатните номера авторът на мобилното приложение Пламен Тенев е отчел над 2000 нови сваляния от Google Play. „Хиляди топли имейли, коментари и рейтинги. Именно цялата вяра от вас, като медия и от потребителите ме насърчава да разработвам активно продукта.“, заяви днес Пламен пред MediaBricks.bg. Той добави и голямата си благодарност към хората помогнали му с тестване на версията за iOS: „Ако не бяха тестерите, нямаше да успея да се справя. Хиляди благодарности на Павел Станков, Калин Лозев, Димитър Петков, Мартин Христов, Кристиан Кръстев и Александър Гаров.“

Идеята му да създаде това приложение идва след като лично се е сблъскал с голяма сметка за телефон, направена от обаждания към 0700. Пламен открива, че има нормални телефонни номера, които се крият зад всеки номер, стартиращ с код 0700. Защото за разлика от всички кодове с 088, 087, 089, или 02 (за София), които са включени към безплатните минути от мобилните планове на потребителите, обажданията към 0700 са платени и излизат солено. Най-често разговорът се таксува от 0,30 до 1,20 лева на минута. В допълнение в приложението са включени два номера с 0900, които също са импулсни.

Българското мобилно приложение за безплатни разговори с 0700 вече е достъпно и за iOS

С код 0700 стартират номера на държавни институции, банки, ЕРП-та, куриерски фирми, онлайн търговци, вериги за хранене, телекоми, превозвачи, медицински институции, комунални услуги, сервизи и много други.

Българското мобилно приложение за безплатни разговори с 0700 вече е достъпно и за iOS

Естествено, обаждането преминава през автоматична система изчакване, оператор, отново изчакване и така… между 10 и 30 минути. Накрая на месеца потребителят плаща сметка, която може да е по-голяма дори от абонаментния му план с включен интернет.

За да достигне тази информация до възможно повече хора, Пламен Тенев прави мобилно приложение за Android (изтеглете от тук), от днес и за iOS (изтеглете от тук) и интернет страница http://0700bezplatnite.com/, които съдържат телефонен указател с всички известни номера скрити зад 0700.

За това следващия път, когато ви се наложи да звъннете на 0700, първо проверете приложението. То ще ви спести допълнителни разходи, които няма нужда да правите.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!