EnteR Образование Технологии

Започна регистрацията за алгоритмичното състезание The Challenge за ученици, студенти и професионалисти

Започна регистрацията за алгоритмичното състезание The Challenge за ученици, студенти и професионалисти

На 13 ноември започна регистрацията за четвъртото издание на алгоритмичното състезание The Challenge. Онлайн турнирът е насочен към ученици, студенти и професионалисти с интереси в сферата на алгоритмите. Той се организира от екипа зад Tuesday Afternoon Club – MNKnowledge, с подкрепата на Strypes и в партньорство с Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации (PARAi) и Future-proof Software. Автори на предизвикателствата са водещи специалисти като проф. Красимир Манев, доц. д-р Бойко Банчев, доц. д-р Петър Армянов, Любомир Коев.

Тази година състезанията са 2:

  • The TAC Challenge – очакват ви 3 задачи, приемаме решения на С/С++.
  • The Strypes Challenge – 2 задачи; приемаме решения на С/С++ и Python;

Това са технологични проблеми, които изискват предварително проучване и може да отнеме известно време за разрешаване. Оценяването се основава на ефективността на решението, качеството на кода и цялостния подход.

Периодът за решаване на задачите е 2 седмици, като може да работите по тях в удобно за вас време и да ги изпратите, когато сте готови. Ще се използва една ранкинг система, за да бъде процеса по-лесен. Приемат се решения на С/С++ и Python. А регистрацията за турнира ще е възможна и след неговия официален старт на 27 ноември до 10 декември.

Очакват ви цял куп яки награди и възможност да се включите в следващото издание на турнира като автор. Възможност да получите предложение за работа от екипа на Strypes! Наградите са разделени в три категории – ученици, студенти и професионалисти. А те са повече от готини – яки тениски, гифт боксове, пуфове, уиски (не и за учениците), Raspberry сетове и много други.

Основните етапи от турнира:

13 ноември – отваряне на регистрацията

27 ноември, 6:30 pm – онлайн откриване на турнира и запознаване на всички участници със задачите и правилата на състезанието. Дори и да пропуснете това събитие, не се притеснявайте! Ще получите всички инструкции по имейл.

27 ноември – 10 декември – време за решаване на задачите. През този период регистрацията за участие също ще бъде отворена за всички, които искат да се включат в движение.

13 декември, 6:30 pm – онлайн церемония по обявяване на победителите във всяка категория

За пълна информация и регистрация тук –

https://www.mnknowledge.com/event-details/the-challenge-4-by-tuesday-afternoon-club

Tuesday Afternoon Club е инициатива на MNKnowledge с дебют в първата половина на 2020 г. Тя представлява серия от онлайн беседи на алгоритмична тематика, които събират хора с опит и интереси в сферата. Като презентатори в отделните беседи участие взимат уважавани преподаватели, както и експерти от индустрията. Целта на инициативата е да поддържа алгоритмичната сцена в страната жива и на високо ниво.