Технологии

Wi-Fi сензорът за движение Shelly Motion на Алтерко Роботикс постигна рекордни поръчки за 20 часа (видео)

Wi-Fi сензорът за движение Shelly Motion на Алтерко Роботикс постигна рекордни поръчки за 20 часа

Много успешен старт за най-новия продукт на Алтерко Роботикс. Преди дни компанията представи нов Wi-Fi сензор за движение Shelly Motion. Той е разработен в партньорство със Silicon Labs и впечатлява със своята батерия с 1 година живот и възможност за 24/7 интернет свързаност. И само за 20 часа след премиерата всички 10 000 произведени до момента бройки на Shelly Motion бяха поръчани.

Това е първият продукт, който комбинира иновативните сензори за домашна автоматизация на Shelly с единственото водещо Wi-Fi решение, проектирано с цел да покрие изискванията за свръхниска мощност на IoT сензорите. Shelly Motion е продукт с революционни характеристики, които го превръщат в най-адаптивния, енергийно ефективен и лесен за употреба умен домашен Wi-Fi сензор за движение на пазара днес.

Shelly Motion разполага със зареждаща се батерия с капацитет 6500mAh, която може да работи и да остане свързана с домашната Wi-Fi мрежа в продължение на повече от една година без да има нужда от зареждане. За разлика от други сензори, Shelly Motion остава включен в Wi-Fi мрежата 24/7, което позволява изключително бърза реакция в реално време – по-малко от 200 милисекунди. По този на-чин сензорът може да реагира незабавно и на най-малкото движение, като предизвика задействането на друго устройство. Като включване на осветлението, например.

„Shelly Motion се свързва локално с Home Assistant, без да е необходим хъб или друг хардуеър. Посто-янната свързаност на сензора намалява латентността на системата и по-този начин подобрява потре-бителското изживяване в умния дом“, казва Паулос Шутсен, създател на платформата за домашна автоматизация Home Assistant. „С Shelly Motion ще имате лесен за инсталиране и конфигуриране сен-зор за движение с издръжлива батерия.“

В допълнение към изключително дългия живот на батерията, основните характеристики на Shelly Motion включват:

  • Реакция в реално време: С възможност за бързо засичане на движение, за по-малко от 200 милисекунди – или толкова бързо, колкото мигване на окото –  сензорът може да задейства всяко свързано устройство, като например да включи климатика или да отвори прозорците в стаята.
  • Несравнима сензитивност: Уникалните 256 нива на сензитивност ще ви позволят да регулирате изключително точно разстоянието и движението, на което сензорът реагира.
  • Функция за разпознаване на външна намеса: Със 128 нива на вибрационна чувствителност, Shelly Motion незабавно ще информира собствениците на жилището, ако някой докосне уст-ройството, опита се да го измести или премести от първоначалното му положение.
  • Не е необходим хъб: Shelly Motion може да бъде директно управляван, без да е необходимо използването на хъб, и е съвместим с всеки стандартен Wi-Fi рутер.
  • Персонализиран график: Собствениците на дома могат да персонализират действията на сен-зора, като например управлението на други устройства, на база деня, часа, силата на светлина-та, залеза и изгрева или определени лични предпочитания.

От Алтерко Роботикс се похвалиха, че продуктът бе отразен от водещи световни медии като Financial Times, Yahoo Finance, Review Geek, Residential Tech, AP, CEPro, както и в един от най-популярните подкасти за IoT – Stacey on IoT, дело на експерта по технологии в сферата на интернет на нещата – Стейси Хигинботъм.

„Изключително горди и щастливи сме, че за по-малко от 24 часа нашата най-нова иновация – Shelly Motion, спечели потребителите по цял свят и всички налични бройки от продукта бяха поръчани. Нашата основна мисия винаги е била да правим живота на хората по-лесен и вярваме, че Shelly Motion ще ни помогне да постигнем именно това, създавайки истинска революция на пазара на продукти за автоматизация на дома“ – коментира Димитър Димитров, CEO на АЛТЕРКО АД.

Изминалата 2020 г. бе изключително успешна за Алтерко Роботикс и за технологичното дружество Алтерко АД, от което е част IoT компанията. То се развива с много бързи темпове, отчитайки високи финансови резултати и налагайки се като лидер в сектора. През изминалата година Алтерко АД реализира ново увеличение на капитала на дружеството с 2 999 997 лева чрез публично предлагане. Изключително високите резултати свиделстват за големия интерес към Алтерко АД и затвърждават водещата роля на дружеството на IoT пазара.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!