Технологии

Viber представи новата функция „канали“ – място за  новини, интереси и още развлечения

Viber представи новата функция канали – място за  новини, интереси и още развлечения

Едно от водещите приложения за разговори и съобщения в света Viber, представи „канали“. Компанията предлага още една добавена стойност, фокусирана върху интересното съдържание като неизменна част от потребителските нужди. Хора от цял свят могат да се абонират за канали във Viber и да получават достъп до актуални новини и ексклузивно съдържание, като следват популярни личности, медии или организации.

Възможността за участие в анкети е допълнителна опция за изразяване на лично мнение и предпочитания. Спорт, образование, музика, забавление, готвене са някои от темите, застъпени в каналите на Viber. Само в България вече има над 500 публични канала с милиони последователи.

„Каналите са следващата иновационна стъпка, която има за цел да обогати преживяването на потребителите в приложението. Каналите на Viber стават все по-предпочитано място за достъп до вълнуваща информация от локални създатели на съдържание. Вече освен ежедневното общуване в чата, потребителите могат да изследват важни за тях теми, да се информират според интересите си и да получават повече забавление само с един клик.“,  споделя Атанас Райков, старши директор ключови пазари в Rakuten Viber.

Viber активира също така и опция за коментари в каналите, с което дава възможност на хората да участват в активен разговор в платформата. Това е изключително популярна функция сред потребителите, защото им дава усещането за споделено социално преживяване в един иначе дигитален свят.

Съвсем наскоро Viber се присъедини към Европейската директива, целяща да предотврати разпространението на език на омраза, дискриминация и незаконно съдържание онлайн. Присъединяването към директивата потвърждава ангажимента на Viber за въвеждане на допълнителни мерки за мониторинг и премахване на зловредни коментари – което прави и преживяването в платформата по-позитивно и приятно.

Намирането и присъединяването към канал във Viber е много лесно. Трябва да въведете в лентата за търсене на Viber ключова дума за съдържанието, което търсите, и така получавате достъп до разнообразен списък с канали, от които да откриете най-интересното за вас.

Етикети: