Технологии

TP-Link пуска в България бързия и мощен рутер Archer AX6000 – първият от поколението Wi-Fi 6 (802.11ax)

TP-Link пуска в България бързия и мощен рутер Archer AX6000 - първият от поколението Wi-Fi 6 (802.11ax)

TP-Link пуска на българския пазар модела Archer AX6000 – първият рутер от новото поколение Wi-Fi 6 съвместим със стандарта AX. По-бързият и по-мощен AX6000 поставя началото на нова генерация при безжичните устройства, съвместими със стандарта 802.11ax (Wi-Fi 6) и позволява свързването на повече от 30 мрежови устройства, в това число и IoT устройства.

Благодарение на революционна комбинация от OFDMA и MU-MIMO технологии, рутерът AX6000 може ефективно да управлява множество връзки, осигурявайки до 4 пъти по-висока производителност от предишното поколение, както и подобрен капацитет. По този начин, OFDMA увеличава средната пропускателна способност при сценарии с висока плътност в сравнение с рутер от стандарта 802.11ac.

TP-Link пуска в България бързия и мощен рутер Archer AX6000 - първият от поколението Wi-Fi 6 (802.11ax)

В свят, в който Wi-Fi скоростта  се тества от сложни приложения с обогатена реалност, виртуална реалност и дори 4K или 8K стрийминг, стандартът 802.11ax успешно се справя с всички предизвикателства. AX6000 осигурява скорост на предаване от 4804 Mbps в честотната лента от 5 GHz  и 1148 Mbps в честотната лента от 2.4 GHz (три пъти по-висока от Wi-Fi рутер  4- stream технология, съвместима с Wi-Fi стандарта 11ac. 64-битовият 1,8GHz Quad-Core процесор, двата копроцесора, допълнени от 1 GB RAM, формира ядрото на домашната мрежа, премахва закъсненията и гарантира стабилна работа.

TP-Link пуска в България бързия и мощен рутер Archer AX6000 - първият от поколението Wi-Fi 6 (802.11ax)

Маршрутизаторът AX6000 позволява на потребителите да се насладят на реалната скорост на Интернет, без трудни за изпълнение схеми, благодарение на WAN порта с 2,5 Gbps и  всичко това по много опростен начин. Bluetooth Onboarding прави настройката по-лесна от всякога и така новият AX6000 може да бъде персонализиран само за минута. Рутерът е оборудван  с port USB 3.0 тип A, както и с USB 3.0 тип C и 8 други Gigabit LAN порта, така че да позволява пренос на данни със скорост 10 пъти по-висока, отколкото чрез традиционния USB 2.0 порт. Технологията Smart Connect помага на свързаните устройства да работят още по-бързо, като ги съпоставят с най-близкия канал, за да балансират мрежовото търсене.

TP-Link пуска в България бързия и мощен рутер Archer AX6000 - първият от поколението Wi-Fi 6 (802.11ax)

Моделът от ново поколение AX е подходящ и за „препълнени“ пространства, където има много Wi-Fi връзки, които, пресичайки се могат да намалят производителността на мрежата. Рутерът Archer AX6000, използва технологията BSS Color, която осигурява по-стабилна производителност на свързани устройства, игнорирайки сигнала от близките сгради. Освен това технологията Beamforming открива местоположенията на свързани устройства и насочва безжичния сигнал в тяхната посока. Това максимизира ефективността и стабилността, увеличавайки производителността на мрежата. Мрежовата производителност също е оптимизирана благодарение на функцията Airtime Fairness, която гарантира еднакво време за пренос на данни за всяко устройство.

TP-Link пуска в България бързия и мощен рутер Archer AX6000 - първият от поколението Wi-Fi 6 (802.11ax)

Рутерът Archer AX6000 е проектиран да гарантира сигурност в онлайн средата, благодарение на TP-Link HomeCare – функцията за сигурност, предоставена от TrendMicro.

Това помага да защитите дома си от кибератаки, благодарение на вградения антивирус и непрекъснато актуализиране на базата данни, което защитава дори и от най-новите вируси. Функциите Разширен родителски контрол и Качеството на обслужване (QoS) също допринасят за безопасността на цялото семейство при сърфиране в Интернет.

Рутерът може да се управлява с гласови команди, с помощта на Alexa и IFTTT, а приложението TP-Link Tether предлага опростен контрол и бързо управление, чрез смартфон.

Разберете повече за новото поколение Wi-Fi:  https://www.tp-link.com/bg/wifi6/

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!