Telekom Austria сменя името на Мтел на А1
Смартфони

Telekom Austria сменя името на Мтел на А1

Мтел ще бъде прекръстен до една година. Това обяви компанията собственик на българския мобилен опертор Telekom Austria.

Новото име ще е А1.

Промяната се налага заради стратегията на Telekom Austria. От компанията са решили да прекръстят всички свои регионлани оператори с едно име. Целта е да се наложи единна марка, която да ги преставлява пред потребителите. Така, когато клиентите им пътуват из различните държави да са наясно, кой оператор трябва да изберат.

Все пак преди няколко месеца влезе в сила последното решение на ЕС да отпаднат по-скъпите такси за роуминг. Именно избирането на едно име ще спести доста разходи на компанията майка, като накара своите клиенти да не ползват чужди регионални оператори.

За Мтел това е втора смяна на продуктовото име. Реално оператора все още се казва МобилТел и клиентите подписват договорите си с това юридическо лице. Все още не са обявени детайли, кога точно ще стане преименуването, но се предполага, че няма да отнеме повече от година.

Българските потребители вече бяха свидетели на едно успешно преименуване на мобилен оператор. Глобул стана Теленор.

Друга голяма промяна на име се случи, когато Продавалник се превърна в OLX. Въпреки скептичните коментари в началото, днес почти никой не позва старото име на сайта за продажба на продукти между крайни потребители.

Етикети: