©MediaBricks.bg
TechnoMagicLand Наука

TechnoMagicLand забърка забавна наука с тиквени бонбони, фалшива кръв, вампири и зелен слайм

Вечерта на Хелоуин в TechnoMagicLand беше пълна със страшно забавна наука и много деца. Екип на MediaBricks.bg се престраши да посети едно от най-интересните места на 31 октомври, за да види работилниците за тиквени бонбони и гнусно зелен слайм. Освен това разбрахме от къде идват вампирите и защо ги е „страх“ от чесън. За финал химиците от TechnoMagicLand забъркаха пълна кана с  фалшива кръв.

©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg

Като истински учени малки и големи запретнаха костюми, и се захванаха с правенето на тиквени бонбони. Разбира се, имаше рецепта за приготвяне, но винаги е най-добре някой да ти покаже точно как се прави. Малките майстор-научни-сладкари бързо овладяха стъпките и смело започнаха сами да забъркват бонбоните.

©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg

След това в TechnoMagicLand дойде ред и на гнусния слайм. Това е нещо зелено, лепкаво и най-готиното е, че свети в тъмното. Точно като учените, които правят наука, малките любопитковци не се притесняваха да се изцапат. Те бързо прегърнаха идеята, че с голи ръце и много мачкане забърканата смес ще се превърне в зелен слайм, който после ще си приберат вкъщи. Където като го оставят на светло да се захрани със светлина после ще свети в тъмното.

©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg

Няма как на Хелоуин да мине без вампири. В залата за лекции Тома Щилиянов заложи на историята и истината от къде идват вампирите. Как хората от 1600-ната година са вярвали, че наскоро починал човек е излязъл от гроба и е натръшкал роднини и овце. Разбира се, нещата се оказват доста логични с напредването на науката и знанието. Вече сме открили една дузина болести, които предизвикват изключително сходни с вампиризма реакции. Случайност?… Все пак трябва да се даде заслуженото и на художествената литература, която допринася изключително много за съвременния образ на тези кръвожадни мъртъвци. За финал Тома беше оставил няколко истински примера за зли кръвопийци при животните. От над 1200 вида прилепи се оказва, че само 3 реално пият кръв. Но има доста по-опасни гадини, които наистина могат да застрашат здравето на човек. Това са комарите и кърлежите.

©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg

В края на вечерта химикът Марти от TechnoMagicLand вдигна малко от завесата на киното и театъра, като показа как се прави фалшива кръв. Толкова е просто – две прозрачни течности, една метална пръчка и около 3 химични реакции… Всъщност не е много просто, трябва да сте на ти с химията за 10 клас, но със сигурност е впечатляващо. Пръчката почна да кърви пред погледите на малките любопитковци.

©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg