Sony’s Xperia XZ2 Premium
Смартфони

Sony представи Xperia XZ2 Premium с 4K дисплей и забележителна двойна камера

Sony представи своя нов флагмански телефон Xperia XZ2 Premium. Това е трето поколение смартфон на компанията, който е с 4K дисплей или с други думи резолюция от 2160 x 3840 пиксела. Голямата гордост на японците е на гърба на телефона. За първи път те използват двойна задна камера. И с радост отбелязват, че това е една от най-забележителните камери, която е правена за смартфон.

Sony Xperia XZ2 Premium

Камерите са 19 мегапиксела за цветната и 12 мегапиксела за чернобялата, но основната им причина за гордост е, че те поддържат най-високото в света ISO 12800 за светлочувствителност при заснемане на видео. На потребителски език би трябвало да означава, че ако снимате клип на слабо осветление резултата трябва да е доста добър. Положението е почти същото и за правенето на снимки. При тях чувствителността е ISO 51200. Тук не са с най-високите показатели, но все пак трябва да се очакват изключително прилични снимки на нощен режим.

Под 5,8-инчовия 4K HDR екран на Xperia XZ2 Premium са разположени 6 GB RAM и 64 GB памет, и има място за microSD карта. Процесорът е Snapdragon 845, а големината на батерията е 3,540mAh.

Както се очаква в телефон на Sony водата и прахоляка не го плашат, защото е защитен от тях. Xperia XZ2 Premium работи с Android 8 Oreo. Моделът разполага със заден четец на пръстови отпечатъци.

Вижте пълните характеристики на премиум смартфонът на Sony тук.

Етикети: