Sony представи MASTER сериите 4K HDR телевизори - AF9 OLED и ZF9 LCD
Технологии

Sony представи MASTER сериите 4K HDR телевизори – AF9 OLED и ZF9 LCD

Sony Europe представи две нови серии телевизори, които предлагат безпрецедентно качество на картината благодарение на използването на множество патентовани технологии и решения и най-вече – новото поколение процесор за обработка на изображението X1 ™ Ultimate. Новите AF9 OLED и  ZF9 LCD телевизори са част от сериите MASTER – наименование, което Sony дава ексклузивно на моделите си с най-високо качество на картината. Целта на компанията е да създаде телевизори, които точно и прецизно да предадат истинските творчески представи на създателите на съдържание, и затова сериите MASTER предлагат качество на картината близко до професионалните монитори в студиата за монтаж и обработка на игрални филми. Тези продукти са създадени да отговарят на много строг набор от критерии за качество на образа от най-опитните видео инженери в Sony. Компанията вярва, че водещата серия MASTER предлага възможно най-качествената картина в домашна среда.

Sony представи MASTER сериите 4K HDR телевизори - AF9 OLED и ZF9 LCDИ двата модела телевизори AF9 и ZF9 от сериите MASTER са оборудвани с ново поколение процесор за обработка на картината X1 Ultimate. Този процесор играе основната роля в предоставянето на реалистична картина при тези серии телевизори. Благодарение на дългогодишната си история и опит в разработването на професионални фотоапарати, камери и монитори, Sony знаят, че прецизността при изработването на фини компоненти за обработката на сигнала води до видима разлика при цялостното изображение. Процесорът X1 Ultimate може интелигентно да открива и анализира всеки обект в картината чрез новата технология Object-based Super Resolution на Sony за изключителна точност и детайлност. Също така, Object-based HDR remaster е значително подобрен и сега позволява всеки обект да бъде ремастериран поотделно за по-добра дълбочина, точна текстура и цялостно по-реалистична картина.

Иновации в картината, звука и дизайна при телевизорите

Флагманът AF9 е оборудван с Pixel Contrast Booster – оригинален Sony контролер за управление на OLED панели. Той увеличава максимално динамичния обхват, като разширява областта на възпроизвеждане на цветовете при висока яркост. Изображенията са подобрени с допълнителни детайли и текстура.

OLED телевизорът AF9 е с най-високо качество на звука в този клас благодарение на новата технология Acoustic Surface Audio+™. Acoustic Surface™ бе представена за първи път миналата година с получилата високо одобрение серия A1, последвана от серията AF8 тази година. Подобрената система Acoustic Surface Audio+ е с допълнителен акустичен източник в центъра на екрана и канал за допълнителен субуфер – резултатът е 3.2-канална звукова система. Допълнителният централен акустичен източник действа по същия начин като централните високоговорители, скрити зад акустично прозрачните екрани в кината. С трите акустични източника и двата субуфера, които са обърнати настрани, AF9 създава богато звуково поле, което значително подобрява визуалното изживяване. Също така, AF9 има режим, който позволява на Acoustic Surface Audio+ да се използва като централен високоговорител на система за домашно кино.

Със своя OLED дисплей, моделът AF9 предлага майсторски синтез на звук и картина, „опаковани“ в монолитен, елегантен дизайн – екран със стойка в задната част за по-голяма стабилност. Неговите форма и материали създават усещане за мекота, благодарение на заоблената рамка и задна стойка, покрита с текстил. Това придава на AF9 силно визуално присъствие, което в същото време се вписва елегантно в обкръжаващата го среда.

LCD телевизора ZF9 се отличава с новият X-Wide Angle – по-широк зрителен ъгъл, който намалява цветовите промени при гледане на екрана извън оста, така че цветовете остават непроменени, независимо от позицията на зрителя и картината запазва качеството си, независимо от ъгъла, от който се гледа. В комбинация X-Motion Clarity™, която намалява размазването на движещи се обекти без това да се отразява на яркостта на екрана, моделът ZF9 успешно се справя с предизвикателствата, с които повечето LCD телевизори не успяват.

Рамката на ZF9 е черна, подобна на тази при DSLR фотоапаратите, и контрастира рязко с металната визия на останалата част на телевизора.  Минималистичният дизайн на телевизора обхваща и излятата алуминиева стойка.

И AF9, и ZF9 сериите са базирани на Android TV™, което позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др. Функцията „Гласово търсене“ осигурява възможност за изключително лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до Google Play™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.

MASTER серия 4K HDR OLED телевизори AF9 (модели 55” и 65”)

 • ОLED екран с Pixel Contrast Booster. 8-те милиона самоосветяващи се пиксела и оригиналния Sony контролер за управление на OLED панели предоставят изключително завладяващо визуално изживяване, благодарение на безпрецедентните черни нюанси, автентичните цветове и широкия зрителен ъгъл.
 • Процесорът за обработка на картината X1™ Ultimate гарантира съвършеното 4K HDR зрително изживяване, благодарение на следните технологии: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR и Dual database processing.
 • Acoustic Surface Audio+™ създава богато звуково поле с помощта на три акустични източника и два субуфера, насочени настрани, което значително обогатява визуалното изживяване.
 • Режим Netflix Calibrated Mode пресъздава визията на създателите на продукцията директно на екрана на телевизора.
 • Поддържа професионалната калибрация на CalMAN.
 • Ярък TRILUMINOS™ дисплей с обогатена палитра цветове и подобрена прецизност на възпроизвеждането им.
 • Android TV™ – позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др. Функция „Гласово търсене“ за лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до Google Play™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.
 • Минималистичен дизайн с меки форми и детайли: монолитен екран със стойка на гърба.
 • Поддържа следните HDR формати: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

MASTER серия 4K HDR LCD телевизори ZF9 (модели 65” и 75”)

 • Процесор за обработка на картината X1™ Ultimate, гарантиращ съвършеното 4K HDR зрително изживяване с помощта на следните технологии: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR и Dual database processing.
 • X-Wide Angle ограничава до минимум промяната на цветовете при гледане на екрана отстрани и пресъздава реалистични тонове и нюанси, независимо от позицията на зрителя.
 • Full-array LED подсветка за ултра висок контраст.
 • X-Motion Clarity™ запазва бързите сцени с движение ясни и блавни. Движещите се образи се контролират прецизно за минимално замъгляване. Дори при бързо движещите се кадри картината се запазва ясна и не губи от яркостта си.
 • Режим Netflix Calibrated Mode пресъздава визията на създателите на продукцията директно на екрана на телевизора.
 • Поддържа професионалната калибрация на CalMAN.
 • X-tended Dynamic Range™ PRO за по-добър контраст, като прецизно балансира излъчването на светлина по целия екран, затъмнявайки конкретни области и подсилвайки други. Разполага с диапазон на яркост, който е три пъти по-голям от този на стандартен телевизор с LED подсветка, и подобрява съдържанието от всякакъв източник до почти HDR качество с по-широк диапазон на яркост.
 • Ярък TRILUMINOS™ дисплей с обогатена палитра цветове и подобрена прецизност на възпроизвеждането им.
 • Android TV™ – позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др. Функция „Гласово търсене“ за лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до Google Play™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.
 • Умно решение за скриване на кабелите
 • Поддържа следните HDR формати: HDR10, Dolby Vision™, HLG.
Етикети: