Образование

Software University стартира курс за създаване на роботи

robotics

За пръв път в Софтуерния университет стартира модул „Hardware Development“, който включва цели 3 курса – Основи на електрониката, Arduino Basics и Роботика с Arduino.

Модулът “Hardware Development” ще ви преведе през основни познания по електроника до използване на микроконтролери в реални проекти.

В първия курс ще се запознаете с електрониката от самия строеж на веществата до принципите на работа и проектиране на завършени устройства и схеми. Ще се засегнат основните закони в електрониката, които ще бъдат подкрепени с практически примери. За целите на обучението ще се използва виртуална среда за симулация, проектиране и анализ на електронните схеми и устройства, която се използва в световно признати университети, институти и предприятия.

В следващия курс “Arduino Basics” ще се запознаете с начина на работа и възможностите на най-популярната в света платформа за хоби електроника и интерактивни системи – Аrduino. Ще разберете какво представляват микроконтролерите и как работят. Ще използвате цифровите и аналогови входно-изходни пинове на Arduino, за да приемате показания от сензори и да управлявате различни уреди и компоненти, работещи с електричество. Ще се запознаете с работата на основни електронни компоненти – съпротивления, диоди, транзистори, релета и други, както и с принципите при чертането на електрически схеми.

Финалният курс по Роботика с Arduino ще ви запознае с роботиката и програмирането по забавен начин. По време на обучението всеки ще получи и сглоби един от най-популярните и достъпни Ардуино роботи с множество функции: управление с bluethooth, детекция и заобикаляне на препятствия и движение по лента. Роботът позволява добавяне на допълнителни сензори и двигатели, акумулаторна батерия и дисплей, което го прави страхотен за нови проекти.

Повече информация може да намерите ТУК!