Наука Образование Олимпийци

„Science Bricks 2: Наука с кауза“ ще се проведе САМО ОНЛАЙН на 25 октомври 2020 г.

„Science Bricks 2: Наука с кауза“ ще се проведе САМО ОНЛАЙН на 25 октомври 2020 г.

Научно-популярното събитие в подкрепа на българските олимпийците по природни науки „Science Bricks 2: Наука с кауза“ ще се проведе САМО ОНЛАЙН на 25 октомври (неделя). Събитието, организирано от MediaBricks.bg, е БЕЗПЛАТНО и ще се излъчи в онлайн каналите на сайта, като лекторите и програмата остават непроменени. Тъй като целта на „Science Bricks 2: Наука с кауза“ е да популяризира науката и да подкрепи гимназистите ни, които представят България на международните състезания по природни науки, има ДАРИТЕЛСКИ БИЛЕТИ, които всеки може да закупи онлайн. Те не са задължителни, за да гледате лекциите, но са 100% в подкрепа на подготовката на българските олимпийци. Цените им започват от 5 лева, като има и Супер дарителски билети за 30 и за 50 лева, а всеки може да купи колкото броя реши.

За това не пропускайте на 25 октомври онлайн в MediaBricks.bg, YouTube и Facebook, където ще видите прекрасни лекции на разбираем език от географите д-р Евгения Сарафова и д-р Димитър Желев, физика Стоил Иванов, астрофизика Никола Каравасилев и химиците Наско Стаменов и Златина Димитрова със зрелищни химични демонстрации. Към това ще добавим и вдъхновяваща среща с част от олимпийците ни по природни науки, които печелят медали за България.

Пълна информация за събитието и лекторите ще намерите тук – https://mediabricks.bg/sciencebricks2/

Събитието във Facebook – https://www.facebook.com/events/465804477429554/

Програма:

  • 11:00 – 11:50 – Д-р Евгения Сарафова и д-р Димитър Желев – „Познаваме ли Земята?“
  • 12:00 – 12:50 – Стоил Иванов – „(Не чак толкова) Кратко въведение в орбиталната динамика“
  • 14:00 – 14:50 – Наско Стаменов и Златина Димитрова – „Тук не се диша!“
  • 15:00 – 15:50 – Никола Каравасилев -„Колко е елементарна физиката?“
  • 16:00 – 16:50 – Български олимпийци – Как се печелят медали от най-силните международни състезания по природни науки?

ВАЖНО! Всички, които до този момент са си взели билети за „Science Bricks 2: Наука с кауза“, трябва да знаят, че билетите им на 100% отиват за подготовката на българските олимпийци. Ако заради промяната, че събитието няма да е присъствено, а само онлайн, желаете да върнете своя билет моля да се свържете с организаторите от MediaBricks.bg на следния мейл: [email protected]