Наука Образование Олимпийци

Science Bricks 2: „Колко е елементарна физиката?“ с Никола Каравасилев

„Science Bricks 2: Наука с кауза“ ще се проведе САМО ОНЛАЙН на 25 октомври 2020 г.

Научно-популярното събитие в подкрепа на българските олимпийците по природни науки „Science Bricks 2: Наука с кауза“ ще се проведе САМО ОНЛАЙН на 25 октомври (неделя). Събитието, организирано от MediaBricks.bg, ще е безплатно и ще се излъчи в онлайн каналите на сайта, като лекторите и програмата остават непроменени. Тъй като целта на „Science Bricks 2: Наука с кауза“ е да популяризира науката и да подкрепи гимназистите ни, които представят България на международните състезания по природни науки, има ДАРИТЕЛСКИ БИЛЕТИ, които всеки може да закупи онлайн. Те не са задължителни, за да гледате лекциите, но са 100% в подкрепа на подготовката на българските олимпийци. Цените им започват от 5 лева, като има и Супер дарителски билети за 30 и за 50 лева, а всеки може да купи колкото броя реши.

Пълна информация за събитието и лекторите ще намерите тук – https://mediabricks.bg/sciencebricks2/

Какво знаем за най-малките „тухлички“ във Вселената? А колко са „елементарни“ елементарните частици? Това ще научим на „Science Bricks 2: Наука с кауза“ на 25 октомври от астрофизика Никола Каравасилев. На разбираем език той ще ни разкаже много интересни факти за новите научни открития и повече информация за Хигс бозона. Science Bricks 2 е научно-популярното събитие в подкрепа на българските олимпийци по природни науки.

На 25 октомври ОНЛАЙН ще има 4 интересни лекции от водещи комуникатори на науката, много демонстрации и страхотни експерименти с бързи научни работилници за малки и големи фенове на знанието. Също така ще има вдъхновяваща среща с част от най-добрите български гимназисти по природни науки, които печелят медали за България.

Всички приходи от билети ще отидат директно в дарителската сметка на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки в подкрепа на състезателите и ръководителите на отборите по математика, физика, химия, астрономия, лингвистика, астрономия и астрофизика, биология и информатика. Генерален партньор в организирането на Science Bricks 2 е ЧНУ Izzi Science for Kids, което е първото начално училище с фокус върху природните науки.

Днес ви представяме лектора в четвъртия лекционен панел – Никола Каравасилев. Той ще ни поведе на разходка в света на елементарните частици – най-малките „тухлички“, от които е направена Вселената. От „Колко е елементарна физиката?“ ще научим много интересни факти за новите открития в тази област и ще разберем какво знаем за Хигс бозона. Лекцията на Никола ще бъде поднесена на разбираем за широката публика език с много чувство за хумор.

Никола е сред най-добрите млади учители по физика и астрономия в България. Повече от 10 години обучава ученици от цялата страна, които се подготвят за международни състезания по астрономия, физика и астрофизика. Той е ръководител на няколко олимпийски отбора, които участват в най-престижните състезания по природни науки в света. Ученици на Никола редовно печелят медали за България. Той е учител в Izzi Science for Kids и води школи в ПЧМГ.

„Science Bricks 2: Наука с кауза“ ще се проведе САМО ОНЛАЙН на 25 октомври 2020 г.

Преди него ще видите още от най-добрите популяризатори на науката у нас с вълнуващи лекции. Д-р Евгения Сарафова и д-р Димитър Желев – „Познаваме ли Земята?“ ще ни представят изследователската еволюция и практическото приложение на географската наука – от гениалността на древните географи до иновациите на дигиталната география. След това физикът Стоил Иванов ще ни пренесе в орбита около Земята и на пътешествие из Слънчевата система с лекцията „(Не чак толкова) Кратко въведение в орбиталната динамика“.  А по време на третата лекция „Тук не се диша!“ Наско Стаменов и Златина Димитрова ще забъркат страхотни химични демонстрации

За финал, както традицията повелява на Science Bricks: Наука с кауза, пред зрителите ще излязат български медалисти по природни науки. Във вдъхновяващ разговор те ще ни разкажат за успехите си и колко труд изисква спечелването на отличие от олимпиада. Ще се гмурнем в техните приключения по света, където са били на състезания и ще видим как се решават експериментални задачи на международни надпревари.

Билети се продават онлайн в epayGO ТУК.

Пълна информация за Science Bricks 2 – https://mediabricks.bg/sciencebricks2/

Във Facebook – https://www.facebook.com/events/465804477429554/