samsung galaxy j2 pro
Смартфони

Samsung пуска „глупав“ телефон – Galaxy J2 Pro няма връзка с интернет

В ерата на умните телефони Samsung реши да пусне един „глупав“ Galaxy J2 Pro. На външен вид нищо не подсказва, че се различава от морето смартфони на пазара в момента. Има чувствителен на допир екран, дисплеят е 5-инчов, разполага с предна и задна камера, а под капака работи 4-ядрен процесор. Дори има нещо, което никой iPhone няма –слот за MicroSD карта.

Въпреки всички тези характеристики Galaxy J2 Pro, все пак няма да влезе в залата на умниците. Това, което му липсва, е връзка с интернет. Не поддържа 3G, 4G, LTE дори и Wi-Fi. Въобще няма възможност да се свърже с глобалната мрежа. Точно това му е и целта. Един телефон, който ще се използва като… телефон. Ще провежда обаждания и ще изпраща sms-и.

Да не забравяме, че всеки влак си има пътници. Galaxy J2 Pro може успешно да се впише в борбата срещу пристрастеността на младежите към социалните мрежи. Това е истинско заболяване, на което в Китай и Корея гледат сериозно. Тук глупавият телефон на Samsung се вписва идеално в картинката. И то на добра цена. Моделът е пуснат в Южна Корея за 186 долара. Все още не е ясно дали ще бъде разпространен в глобален мащаб.

Друга много важна пазарна ниша са по-възрастните потребители. Те доста се объркват от сърфирането в мрежата през телефон и са доста податливи да инсталират измамни приложения без да разберат. За това е удобно да се изключи всякаква възможност да припарят до интернет. Почти същото се отнася и за най-малките потребители. За учениците в началните училища е добре да могат да комуникират с родителите си, но не и да браузват свободно из мрежата.

Остава само един въпрос – защо от Samsung са решили да сложат Pro в името на телефона.

Етикети: