Технологии

Panasonic представи своя водещ OLED телевизор за 2021 година – JZ2000

Panasonic представи своя водещ OLED телевизор за 2021 година – JZ2000

Panasonic представи своя водещ OLED телевизор за 2021 година – JZ2000, който се предлага с размери на екрана 65 и 55 инча. Той разполага с нов процесор, който използва изкуствен интелект, за да разпознае какъв вид съдържание гледате и автоматично оптимизира картината и звука. Говорителите му насочени нагоре, настрани и напред за по-добър съраунд звук. JZ2000 идва с много малка латентност и поддръжката на HDMI 2.1 с променлива честота на опресняване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова честота HFR (High Frame Rate), както и с двойната Bluetooth връзка.

Panasonic представи своя водещ OLED телевизор за 2021 година – JZ2000

Процесорът HCX Pro AI може да разпознае в реално време възпроизвежданото съдържание, като анализира картината всяка секунда. Модулът с изкуствен интелект на процесора сравнява видяното с огромна библиотека от различно съдържание, с което е обучен, за да може автоматично да оптимизира качеството на картината и звука спрямо съответния тип съдържание.

Подобрената латентност е ключов компонент на „Game Mode Extreme“, с който ще бъде оборудван JZ2000. „Game Mode Extreme“ се състои от следните елементи:

  • Малка латентност
  • Поддръжка на HDMI 2.1 с променлива честота на опресняване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова честота HFR (High Frame Rate)
  • Специален режим на картината за игри („Game Mode“)

В допълнение към насочените нагоре говорители на своя предшественик, JZ2000 е оборудван и с говорители, насочени настрани. Цялата конфигурация, наречена „360° Soundscape Pro“, е в състояние да осигури вълнуващо Dolby Atmos звуково изживяване. Множеството вградени говорители, насочени нагоре, настрани и напред, пресъздават обгръщаща сферична звукова арена от източник с Dolby Atmos звуков формат.

Panasonic представи своя водещ OLED телевизор за 2021 година – JZ2000

JZ2000 поддържа много широк спектър от HDR формати, включително Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode и HLG Photo – формат за статични изображения, който пренася фотографията в света на HDR.

Към режима Filmmaker Mode (Режисьорски режим) Panasonic добавя оригиналната си функция „Intelligent Sensing“ (Интелигентна чувствителност), която динамично настройва картината, в зависимост от силата на околното осветление.

Dolby Vision IQ разширява предимствата на Dolby Vision отвъд границите на HDR чрез интелигентно оптимизиране на качеството на картината и на зрителните изживявания, така че те да не зависят от околното осветление или типа на възпроизвежданото съдържание – и всичко това без да е необходимо потребителите да използват дистанционното управление.

JZ2000 също така поддържа функцията HDR10+ Adaptive, която динамично адаптира HDR съдържанието към условията на осветеност в помещението и зоната за гледане, показвайки точно творческите намерения на създателите на съдържанието при всякакви условия без загуба на детайлност или контраст, независимо дали е тъмно или светло.

Двойната Bluetooth връзка позволява на телевизора да предава звук едновременно към две отделни Bluetooth устройства, което означава, че например вие и вашият съпруг/съпруга можете да слушате звука от филм късно през нощта чрез Bluetooth слушалки, без да смущавате съня на децата си.

Интерфейсът на менюто е подобрен, за да позволи бърз достъп до най-често използваните настройки на картината, звука и други.

JZ2000 също така поддържа вградени гласови услуги, позволяващи на потребителите да управляват някои основни телевизионни функции, като използват само гласа си.