Технологии

Panasonic представи нов варио телеобектив с макро възможности за своята серия LUMIX S

Panasonic представи нов варио телеобектив с макро възможности за своята серия LUMIX S

Миналата седмица Panasonic представи новия сменяем варио телеобектив LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300), базиран на монтажната система L-Mount и предназначен за серията пълноформатни (Full-frame) цифрови безогледални фотоапарати със сменяема оптика LUMIX S.

Новият LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. може да се похвали с изключително качество на образа в целия обхват на кадъра, което дава възможност за заснемане на впечатляващи снимки и видеоклипове. Той също така осигурява високоскоростен и високопрецизен автофокус, и Dual I.S. стабилизатор на образа за гъвкава мобилност и приложение в широк спектър от ситуации на снимане, включително спорт, животни, портрети, самолети и превозни средства.

Panasonic представи нов варио телеобектив с макро възможности за своята серия LUMIX S

Използваща най-модерни оптични технологии, оптималната конфигурация от 17 елемента в 11 групи съдържа една UED (Ultra Extra-low Dispersion) леща, две ED (Extra-low Dispersion) лещи и една UHR (Ultra-High Refractive Index) леща за ефективно намаляване на надлъжната хроматична аберация при телефото снимки и хроматичната аберация на увеличението при широкоъгълни снимки. По-специално, с използването на UHR леща се постига равномерно качество на образа от центъра до периферията на кадъра и същевременно ефективно намаляване на размерите на обектива.

С невероятното си минимално разстояние на фокусиране от 0.54m*1, LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. постига максимално увеличение от 0.5x (при 300mm), с което дава възможност за реализиране на макро фотография и видеозаснемане с половин реален размер (half life-size). Кръглата ирисова диафрагма с 11 ламела осигурява красив боке ефект в целия диапазон на вариото.

Panasonic представи нов варио телеобектив с макро възможности за своята серия LUMIX S

Комбинирайки O.I.S.(Оптичен стабилизатор на образа) на обектива и Body I.S. (Стабилизатор на образа в тялото) на фотоапаратите LUMIX S, Двойният стабилизатор на образа Dual I.S. ефективно компенсира заклащането на ръката, което дава възможност за намаляване на скоростта на затвора с 5.5 стопа*2. Високата скорост на комуникация между сензора и обектива с максимум 480 кадъра в секунда позволява реализирането на високоскоростен и високопрецизен автофокус.

Въпреки всичко това, LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. е компактен и лек, и се отличава с много добра преносимост. Здравата конструкция, устойчива на прах/водни пръски*3, осигурява възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса. В допълнение, флуорното покритие на предния елемент отблъсква водата и мазнините, с което ефективно предотвратява полепването им. Диаметърът на резбата за филтри е 77 mm.

Panasonic представи нов варио телеобектив с макро възможности за своята серия LUMIX S

Всички обективи от серията LUMIX S имат много изразително превъзходство по отношение на видеозаписа. Те използват механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане, което е характерен проблем при сменяемите обективи, предназначени за статични снимки. Освен това, изместването на фокуса при зумиране е сведено до минимум, така че обектът винаги е на фокус, което дава възможност за заснемане на професионални видео кадри.

В процес на разработване са и нови обективи L-Mount, сред които още три F1.8 обектива с широка бленда, за по-нататъшно разширяване на продуктовата гама на обективите LUMIX S и пълно задоволяване на нуждите на клиентите.