Технологии

Panasonic представи новите си модели OLED и LED телевизори за 2021 г.

Panasonic представи новите си модели OLED и LED телевизори за 2021 г.

В края на март Panasonic представи продуктовата си гама телевизори за 2021 г., включваща изцяло нови модели OLED и LED телевизори. При OLED телевизорите, към флагмана JZ2000 Panasonic добави новите серии JZ1500, JZ1000 и JZ980, предлагани с 65-инчови, 55-инчови и 48-инчови размери на екраните. Компанията залага също и на три нови серии LED телевизори за тази година.

Новата продуктова гама OLED телевизори: превъзходни за кинематографично съдържание

При OLED телевизорите, към флагмана JZ2000 Panasonic добави новите серии JZ1500, JZ1000 и JZ980, като последните три серии се предлагат с 65-инчови, 55-инчови и – нови за 2021 г. – 48-инчови размери на екраните. Както при JZ2000, при тези модели е извършена настройка на цветовете от Стефан Соненфелд, основател и Главен изпълнителен директор на Company 3, и доверен сътрудник на едни от най-добрите режисьори в света. Благодарение на тази настройка и на технологичната прецизност на цветовете на Panasonic, новите OLED телевизори ще се превърнат в еталон за гледане на кинематографично и премиум съдържание.

През последните години Panasonic насочи своите върхови инженерни постижения и ноу-хау към разработването на иновативни много по-ярки OLED панели, в резултат на което се появиха панелите Master HDR OLED Professional Edition. В миналото приложението им беше ограничено само до водещите модели телевизори, но през 2021 г. Panasonic ще оборудва с по-яркия панел Master HDR OLED Professional Edition както JZ2000, така и JZ1500*1 – чудесна новина за зрителите, които искат да се насладят на по-доброто HDR качество на картината, но вече разполагат с цялостна озвучителна система у дома.

Всички тези серии OLED телевизори ще бъдат оборудвани с изцяло новия процесор HCX Pro AI, който беше анонсиран при JZ2000 и който дава възможност за използване на новия режим на картината с изкуствен интелект Auto AI. Режимът Auto AI осигурява оптимално изживяване за зрителите, като точно разпознава какъв вид съдържание се гледа в момента: например кино или спорт, след което автоматично настройва както качеството на картината, така и качеството на звука. Режимът Auto AI е самостоятелен режим на картината, така че зрителите, които искат собственоръчно да изберат най-добрите настройки, все още ще могат да го правят.

Освен това, благодарение на процесора HCX AI Pro, новите OLED модели ще поддържат и екстремния игрови режим Game Mode Extreme, при който латентността е намалена до една от най-ниските стойности в областта на OLED телевизорите. Това намаляване на латентността се дължи не толкова на цялостното развитие на OLED технологиите, а по-скоро е резултат на значителни инженерни подобрения, направени от Panasonic. Всички OLED модели ще поддържат също така и AMD FreeSync Premium.

Panasonic представи новите си модели OLED и LED телевизори за 2021 г.

Новите LED телевизори: идеални за спорт и игри

Новите серии LED телевизори са серия JX940 (75-инчов, 65-инчов, 55-инчов, 49-инчов), серия JX850 (65-инчов, 58-инчов, 50-инчов, 40-инчов), и серия JX800 (65-инчов, 58-инчов, 50-инчов, 40-инчов).

Panasonic обясни, че по-специално серията JX940 ще бъде чудесна за любителите на спорта и игрите. Ето защо:

  • Първо, подобно на неотдавна представените OLED телевизори, серията JX940 също разполага с новия процесор HCX Pro AI, което означава, че може автоматично да разпознава спортни предавания и съответно да оптимизира качеството на картината. Технологията Intelligent Clear Motion (Интелигентно чисто движение) също така изглажда динамичните действия, за да достави на зрителите удоволствие от гледането без трептене.
  • На второ място, серията JX940 се предлага със 120Hz ярък панел HDR Cinema Display Pro с широк зрителен ъгъл – идеален за гледане на спортни предавания със семейството или приятелите.
  • Трето, поддръжката на Dolby Atmos спомага стаята да се изпълни със звука от стадиона. В допълнение, серията JX940 се отличава и с иновативна итерация на многофункционалната пиедестална поставка на Panasonic*². Когато пиедесталите са монтирани във външно положение, те повдигат телевизора леко нагоре, за да позволят под него да бъде поставен саундбар (като Panasonic HTB490, който се съчетава с дизайна на телевизора), с което допълнително се подобрява звуковото представяне.

Що се отнася до игрите, серията JX940 е оборудвана с новия процесор HCX Pro AI, което означава, че поддържа функциите на HDMI 2.1, като променлива честота на опресняване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова честота HFR (High Frame Rate), което я прави силен товарен кон за игри. JX940 също така поддържа AMD FreeSync Premium.

Поддръжка на формати

Режимът Filmmaker Mode (Режисьорски режим) с Intelligent Sensing (Интелигентна чувствителност), който Panasonic обяви при своите OLED модели за 2020 г., ще се поддържа през 2021 г. надолу чак до серията JX800.

По отношение на HDR форматите, Dolby Vision IQ ще се поддържа от всички OLED телевизори за 2021 г., както и от LED телевизорите от серията JX940. Форматите Dolby Vision и the HDR10+ Adaptive ще се поддържат чак до серията JX800, заедно с HDR10 и Hybrid Log Gamma.

Що се отнася до игрите, Game Mode Extreme ще бъде поддържан до JX940, носейки със себе си предимствата на 4K High Frame Rate (HFR) и Variable Refresh Rate.

В звуково отношение, Dolby Atmos ще се поддържа надолу до серията JX850.

my Home Screen 6.0

Всички нови модели надолу до серията JX850 са оборудвани с най-новото издание на високо оценената операционна система за смарт телевизори „my Home Screen 6.0“ на Panasonic. Новата версия се отличава със значителни подобрения във функционалността и използваемостта.

Функцията my Scenery ви позволява да изберете набор от спокойни изображения и видеоклипове или да зададете свои собствени, които отразят вашето настроение или времето от деня. Функцията е идеална за медитация, почивка или подготовка за лягане. В допълнение към снимките от LUMIX CLUB, които показват красотата на Япония, ние също така си сътрудничихме с LoungeV Studio (www.loungev.com), за да ви предоставим най-красивите видеоклипове, които ще ви помогнат да се отпуснете след тежкия работен ден.

Нов таймер за включване позволява на потребителите да планират времето, когато телевизорът ще се включи автоматично; потребителите могат също така предварително да изберат любим канал или сигнала от кой HDMI вход искат да покажат. Освен това телевизорът може да покаже и новата функция my Scenery.

Двойната Bluetooth връзка позволява на телевизора да предава звук едновременно към две отделни Bluetooth устройства, което означава, че например вие и вашият съпруг/съпруга можете да слушате звука от филм късно през нощта чрез Bluetooth слушалки, без да смущавате съня на децата си.

Интерфейсът на менюто е подобрен, за да позволи бърз достъп до най-често използваните настройки на картината, звука и други.

Всички нови модели надолу до JX850, включително, поддържат вградени Google Assistant и Amazon Alexa, позволявайки на потребителите да използват гласа си, за да проверяват времето или новините, заедно с друга полезна информация, направо на своя телевизор*3.  JX800 поддържа Google Assistant, но не поддържа Amazon Alexa.

Сред другите нови функции е HDMI Signal Power Link, която позволява автоматично включване от режим на готовност и превключване на входа, дори при подаване на сигнал от устройства като PC, които не са съвместими с CEC.