EnteR

Orange Books търси книжни скаути

Orange Books търси книжни скаути

Днес Orange Books публикува прекрасна новина за всички фенове на четенето. Издателството издирва верни читатели на чуждоезична литература, за да ги превърне в книжни скаути. Основната им работа ще бъде да… четат и да сигнализират при наличието на интересна книга, която си струва да бъде издадена на български език.

Ето още какво обявиха от Orange Books във Facebook:

Orange Books търси книжни скаутиКолко често сте се натъквали на чуждоезична книга, която сте искали да видите и на български език?Е, вече бихте могли да направите нещо по въпроса.

Издателството ни си търси книжни скаути – отдадени читатели, които са се гмурнали дълбоко в дебрите на книгите, и имат ясно мнение какво и как трябва да бъде поднесено на българския читател.

Отговорности на книжния скаут:

  • да ни сигнализира, когато попадне на книга, която счита за достойна за издаване на български език;
  • да може свободно да чете книги на английски език;
  • да чете книги и да ни дава своето компетентно мнение дали и защо трябва да бъдат издадени;
  • да следи тенденциите на книжния пазар;
  • да познава добре профила на нашето издателство;
  • да има чувство за хумор;

Това е дейност, която няма да ангажира много от свободното ви време. Тъй като това е домашно занимание, заетостта зависи от вас – ние ще се съобразим с натовареното ви ежедневие.

Ако искате да кандидатствате, моля изпратете ни мотивационно писмо, в което да ни разкажете за себе си, за книгите, които обичате да четете, и какво ви липсва в българското книгоиздаване.

Може да изпращате кандидатурите си на [email protected] до края на месец май.

Етикети: