NVIDIA пуска новата мощна видеокарта GeForce RTX 2060 за гейминг от следващо поколение
Технологии

NVIDIA пуска новата мощна видеокарта GeForce RTX 2060 за гейминг от следващо поколение

NVIDIA пуска видеокартата NVIDIA GeForce RTX 2060 с революционната архитектура на NVIDIA Turing. От 15 януари тя ще е достъпна за милиони геймъри по целия свят. Графичната карта RTX 2060 осигурява изключителна производителност за най-съвременните игри с подобрена графика чрез технологията Ray Tracing и AI възможности. RTX 2060 ще се продава за 309 евро и ще предлага нови нива на производителност и функции, които досега са били налични само за висококачествените графични процесори.

NVIDIA пуска новата мощна видеокарта GeForce RTX 2060 за гейминг от следващо поколение

RTX 2060 е с 60% по-бърз от най- популярното GPU на NVIDIA от предишното поколение- GTX 1060 и надминава представянето на GeForce GTX 1070 Ti. С Turing RT и Tensor ядра, можете да играете Battlefield V с Ray Tracing при 60 кадъра в секунда.

“Геймингът от следващо поколение започва днес за милиони геймъри от целия свят ”, заяви основателят и изпълнителен директор на NVIDIA- Йенсен Хуан, който представи RTX 2060 в началото на CES. Геймърите, които използват PC-та, са взискателни, а RTX 2060 поставя нов стандарт в това отношение – конкурентна цена, отлична производителност и Ray Tracing технология в реално време, която намалява разликите между филми и игри. Това е отправна точка за геймърите и за нашата индустрия.”

Силата на Turing

RTX 2060 идва с основен ъпгрейд на основния стрийминг мултипроцесор, за да управлява по-добре изчислителните задачи на съвременните игри. Той поддържа едновременното изпълнение на операциите floating point и integer, адаптивна shading технология и нова архитектура за унифицирана памет (два пъти повече кеш-памет от своя предшественик). Модерните игри могат да използват тези функции, за да постигнат до 2 пъти по-висока производителност от GTX 1060 GPU.

NVIDIA пуска новата мощна видеокарта GeForce RTX 2060 за гейминг от следващо поколение

RTX 2060 е снабдена с 6GB GDDR6 памет, 240 Tensor ядра и 52 терафлопа Deep Learning процесорна мощ, която подобрява производителността на игрите чрез функция, наречена Deep Learning Super Sampling (DLSS).

DLLS създава невронна мрежа за извличане на многомерните характеристики на рендираната сцена и комбинира детайли от множество кадри, за да изгради висококачествено крайно изображение. Резултатът е ясен образ, подобен на този в рендирането в облака, но с подобрена цялостна производителност.

Очаквайте скоро Battlefield V с DLSS

Electronic Arts и DICE скоро ще издадат актуализация за Battlefield V, която ще включва поддръжка на DLLS и оптимизации за рейтрейсинг в реално време. Комбинацията от DLLS и рейтрейсинг позволява на геймърите да се наслаждават на зашеметяващо качество.

Тестовете показват, че производителността на комбинацията RTX, DLLS и проследяване на лъчи осигурява същия брой кадри в секунда, както в случай, че рейтрейсингът е дезактивиран.

Инструменти за заснемане и споделяне с GeForce Experience

NVIDIA пуска новата мощна видеокарта GeForce RTX 2060 за гейминг от следващо поколение

RTX 2060 разполага с GeForce Experience™, приложение, което прави компютърните игри по-лесни за достъп, предлагайки „in game“ функции, като:

  • NVIDIA Highlights — която автоматично улавя най-добрите моменти в игрите. Най- новите игри, които разполагат с “Highlights” са: Deuterium Wars, Dirty Bomb, Dying Light: Bad Blood, Europa (Ring of Elysium), Extopia, GRIP, Hitman 2, Insurgency, Sandstorm, Justice, Knives Out PC Plus, Lost Ark, Shadow of Tomb Raider, Switchblade и X-Morph: Defense.
  • NVIDIA Ansel — позволява на геймърите да заснемат зашеметяващи картини по време на игра. Най- новите игри, които разполагат с Ansel са: Deep Rock Galactic, GRIP, Hitman 2, Insurgency Sandstorm, Ride 3 и Shadow of Tomb Raider.

Геймърите могат да споделят любимите си снимки и да участват в ежемесечни конкурси с помощта на  Shot with GeForce.

  • NVIDIA Freestyle—позволява на геймърите да персонализират изображения от игрите с технологиите за последваща обработка. Най-новите филтри могат да превърнат геймплея или изображения в маслена живопис или да придадат вид, на изображенията като от филм от 80-те години.