Технологии

Най-новите смартфони на Xiaomi – Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 Lite идват на българския пазар на 13 март

Най-новите смартфони на Xiaomi - Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 Lite идват на българския пазар на 13 март

Преди по-малко от две седмици Xiaomi представи в Барселона най-новата си серия флагман смартфони – Xiaomi 13 Series, създадена в сътрудничество между Xiaomi и Leica. В България трите смартфона – Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 Lite – ще бъдат налични за продажба в официалната партньорска мрежа на бранда от 13 март. Препоръчителните цени са 999 лева за Lite версията, 1 949 лева за Xiaomi 13 и 2 549 за Xiaomi 13 Pro.

Най-новите смартфони на Xiaomi - Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 Lite идват на българския пазар на 13 март

Най-новите смартфони на Xiaomi - Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 Lite идват на българския пазар на 13 март

Продажбите на  серията Xiaomi 13 стартират със специална оферта у нас. В периода от 13 до 31 март всеки потребител, закупил Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro от официалната партньорска мрежа на бранда, от оторозирирания магазин на бранда в Paradise Center и онлайн на mi-bulgaria.com, ще получи смартфона в комплект със смарт гривна Xiaomi Smart Band 7 Pro. А всеки, закупил Xiaomi 13 Lite, ще получи телефона в комплект с Xiaomi Smart Band 7, като промо офертата важи до изчерпване на количествата.

Новите флагмани на Xiaomi – Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro – предлагат на потребителите изцяло ново фотографско изживяване при заснемането със смартфон, благодарение на професионални оптични лещи Leica, както и множество усъвършенствани изчислителни и софтуерни възможности за пълно и автентично Leica изживяване. Двата модела притежават професионални оптични лещи Leica и усъвършенствани изчислителни и софтуерни възможности.

Xiaomi 13 Pro разполага със система на камерата Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH. Тя покрива фокусни разстояния от 14 мм до 75 мм и се състои от 23 мм широкоъгълна основна камера с ултра голям 1-инчов сензор, който осигурява цветни изображения с ясен контраст и текстури, при които не убягва и най-финия детайл. Чрез DSLR технология, 75 мм телеобектив използва дизайн на плаваща леща, за да постигне фокусен диапазон от 10 см до безкрайност за професионални портрети и снимки в близък план.

Xiaomi 13 има диапазон на оптично увеличение от 0,6x до 3,2x и също разполага със 75 мм телефото обектив. И двата смартфона предлагат два фотографски стила, които потребителите да избират – Leica Authentic Look и Leica Vibrant Look. Налични са и многобройни найстройки, благодарение на които всеки може да се превърне в истински майстор на кадъра. Новите флагмани могат да се похвалят с най-силните възможности за изчислителна фотография сред всички смартфони на Xiaomi и подобрено фокусиране на определени обекти в движение с Xiaomi ProFocus.

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro се захранват от водещата мобилна платформа Snapdragon®️ 8 Gen 2 с подобрена графична обработка чрез производителност на GPU и подобрение на енергийната ефективност от съответно 42% и 49% в сравнение с предишното поколение, докато производителността и мощността на процесора са подобрени съответно с 37% и 47%.¹

Xiaomi 13 Pro притежава 6,73-инчов екран и голяма батерия от 4820 mAh със 120 W HyperCharge, способна да се зареди до 100% само за 19 минути.2 При Xiaomi 13 е налична 4500 mAh батерия, 67W кабелно турбо зареждане и 50W безжично турбо зареждане. Оборудван е с голям 6,36-инчов FHD+ AMOLED дисплей за да взуализира съдржание с беупречна цветова точност и яркост с E6 AMOLED материал при по-ниска консумация на енергия.

И двете устройства предлагат устойчивост прах и вода IP6854, което гарантира оптимална защита и спокойствие.

Третият смартфон, който беше представен през февруари месец, е Xiaomi 13 Lite. Този стилен модел притежава двойни предни камери и многофункционални софтуерни функции като Dynamic Framing, който интелигентно разпознава броя на хората в кадъра, автоматично настройва зрителното поле и го увеличава или намалява, минимизирайки изкривяването на селфитата. Xiaomi 13 Lite е оборудван с мощна мобилна платформа Snapdragon® 7 Gen 1 и отличен 120Hz AMOLED дисплей. Всичко това идва в 7,23 милиметра тънък и 171 грама лек корпус3 с 4500 mAh батерия, за да е винаги с вас в натовареното ежедневие. Моделът се предлага в 3 цвята – Lite Pink, Lite Blue, Lite Black – които пасват на потебителите, отличаващи се със стил.

Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще предложат 3 поколения системни актуализации на Android, заедно с 5 години актуализации за сигурност. Потребителите на двете устройства също имат право на  до 6 месеца безплатен пробен период както за cloud пространство на Google One*** до 2TB, което носи разширено пространство за съхранение на спомени, заснети с професионалната камера, така и за 3 месеца достъп до YouTube Premium с достъп без реклами в YouTube и приложението YouTube Music.* Освен това, благодарение на поддръжката на функцията за дигитален автомобилен ключ на Android, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще позволят на потребителите да споделят своите дигитални автомобилни ключове с близки, за да отключват, заключват и запалват колите си.

Потребителите на Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще получат 1 извънгаранционен ремонт без разходи за труд в рамките на първите 12 месеца след покупката.** За да подобри допълнително цялостното изживяване след продажба, Xiaomi вече предлага международно гаранционно обслужване на смартфони в над 40 пазара по света. Потребителите на смартфони Xiaomi 13 Pro, които отговарят на гаранционните условия на устройството, могат да се възползват от гаранционното обслужване в световен мащаб при всеки упълномощен сервизен доставчик на Xiaomi. Посетете mi.com за повече подробности.

Цени и наличности

Xiaomi 13 Pro се предлага в два цвята: Ceramic Black, Ceramic White, и ще бъде наличен във варианта:

12GB+256GB – препоръчителна цена 2 549 BGN.

Xiaomi 13 се предлага в два цвята: Black, Flora Green, и ще бъде наличен във варианта:

8GB+256GB – препоръчителна цена 1 949 BGN.

Xiaomi 13 Lite също се предлага в три цвята: Lite Blue, Lite Pink, Lite Black, и ще бъде наличен във варианта:

8GB+256GB – препоръчителна цена 999 BGN.