EnteR Наука

На 21 април проф. Румен Пенин и доц. Димитър Желев представят „Природна география на континентите“

На 21 април не пропускайте представянето на книгата „Природна география на континентите“ с автори проф. Румен Пенин и доц. Димитър Желев. Събитието започва в 19:00 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. То е предфестивално – в навечерието на Българския географски фестивал, който ще се проведе в Софийския университет на 22 и 23 април. Водещ на събитието ще бъде г-жа Любов Костова, а специален гост – пътешественикът и журналист Симеон Идакиев.

На 21 април проф. Румен Пенин и доц. Димитър Желев представят „Природна география на континентите“

Предлагаме ви вълнуващо пътешествие в света на Природна география на континентите – издание, свързано с географското образование у нас на различни нива. То разкрива и допълва с най-нови данни знанието за континентите, удивителното разнообразие на релефа, климатичните и хидроложките особености, пъстратата почвена покривка, както и биоразнообразието и ландшафтите на сушата. На 560 страници текст са разкрити основните закономерности, фактори и условия, определящи невероятните и разнообразни природни картини на сушата. По достъпен начин е интерпретирана актуалната географска информация; коментирани са съвременните научни идеи, хипотези и теории; изказани са авторски виждания по отделни теми. Информацията за всеки континент е поднесена в две части: обща и регионална, като за илюстриране на текста са използвани повече от 1500 цветни фотографии, над 400 карти, диаграми и схеми, част от които са от личния архив на авторите.

Цената на книгата е 60 лв. Изданието може да закупите по време на представянето на книгата, в двата дни на Българския географски фестивал (22-23 април 2023 г.) или да направите поръчка от сайта на Географ БГ (или по e-mail: [email protected]). Направените онлайн поръчки ще се изпълнят след 24 април 2023 г. Доставката се извършва на посочен адрес или офис на Еконт за сметка на получателя.