Nokia 8110
Смартфони

Nokia се връща в Матрицата

Nokia избра червеното хапче за връщане към Матрицата. Годината е 1999-а и филмът прави революция в киното. Един от най-желаните аксесоари от него, който може да бъде намерен в реалния живот, е телефонът на Киану Рийвс Nokia 8110. Да припомним, че по това време финландската компания е най-големият производител на мобилни телефони в света. Днес нещата са доста по различни. Сега Nokia отдавна е изпуснала влака на смартфоните и трудно се справя с наваксването на изгубените позиции. За това връща към живот някои от своите хитови модели. Миналата година бе прероден моделът 3110. Тази пролет Nokia реши да извади нов прочит и на най-добрия им филмов актьор – 8110.

Ефектът бе запомнящ се. На изложението в Барселона Nokia показа общо 5 нови модела – 4 смартфона и преработената версия на 8110. Както се и очакваше, компанията влезе в заглавията на медиите и в сърцата на феновете главно заради „Телефонът от Матрицата“.

Nokia 8110

Nokia нарича модела и „banana phone“. Това е причината цветовете, в които ще се предлага, да са ярко жълто и класическо сиво-черно. Посетителите на изложението се редяха на опашки, за да докоснат преродената класика. Почти всеки успя да си направи селфи с банановия телефон.

Не си мислете, че моделът върви под Android, това е класически втори апарат за съвременните потребители. Батерията му издържа 27 (да повторим – двадесет и седем) дни без зареждане. Разполага с 512MB RAM и 4GB памет. Работи с LTE стандарт и има много орязана версия на Facebook, което дава вратичка, че и други приложения могат да се преработят за да бъдат подкарани на него.

Nokia разчита, че сърцата на феновете ще затуптят учестено и ще похарчат едни излишни 80 евро, за да го притежават. Реално това е една много добра инвестиция, ако искате да имате резервен вариант по време на дълго пътуване и ваканция.

 

Етикети: