Motorola влиза смело в бъдещето с първия 5G смартфон - Moto Z3
Смартфони

Motorola влиза смело в бъдещето с първия 5G смартфон – Moto Z3

Снощи Motorola извади от ръкава си най-новия си телефон – Moto Z3. Компанията реши да направи крачка в бъдещето и обяви, че това е първият 5G смартфон на пазара. Звучи страхотно, но има още малко време докато оценим тази новина. За съжаление все още няма мобилна мрежа, която не е тестова, където скоростите отговарят на 5G стандарта. Въпреки това Motorola отново записа успех и влезе в залата на историята с Moto Z3.

Техническите характеристики на смартфона отговарят на очакванията за премиум продукт. Екранът е 6 инча със Super AMOLED дисплей с резолюция 2160х1080 пиксела. RAM паметта е 4GB, процесорът е Qualcomm Snapdragon 835. Има двойна задна камера с 12MP, и единична предна с 8MP. От 16 август той ще се предлага ексклузивно от американския телеком Verizon.

Крачката в бъдещето е възможността този смартфон да използва 5G мрежите с Moto Mod. Той ще е наличен в началото на следващата година, когато се очаква мрежите на операторите да работят с новите скорости поне в някои от големите градове.

За радост на феновете на Motorola този mod ще превръща и другите телефони от семейство Z в 5G устройства.

Цената Moto Z3 е доста поносима – в САЩ ще струва под 500 долара, но за съжаление още е рано да се каже кога идва в Европа.

Етикети: