Технологии

MediaBricks.bg стана на 3 месеца и раздава награди

MediaBricks.bg

Скъпи читатели,

сайтът MediaBricks.bg стартира своето приключение в медийната онлайн джунгла точно преди 3 месеца – на 12 април, Деня на космонавтиката. За толкова кратко време направихме много страхотни неща – статии написани с много желание, дузина посетени събития и, разбира се, отразявахме десетките спечелени медали от българските ученици на международни състезания.

Една от основните задачи, които си поставихме в MediaBricks.bg, е с медийните тухлички, направени от нашите статии, всеки път да научавате нещо ново, нещо интересно, нещо от бъдещето. Да популяризираме науката, технологиите, книгите, киното и най-вече умните деца на България.

За това от MediaBricks.bg посрещаме на летището българските състезатели по природни науки, които се завръщаха със заслужени медали от международни състезания.

За три месеца това са:

А юли месец ще посрещнем всички български състезатели от големите Международни олимпиади по природни науки. Ето това са едни прекрасни новини, които винаги ще имат централно място на нашия сайт.

Към тези положителни статии смело добавяме интервюто ни с Огнян – 11 годишен ученик с над 50 медала от български и международни състезания по математика.

Вижте как се подготвят учениците ни по физика за Международната олимпиада
©MediaBricks.bg

Влязохме в стаите за подготовка на учениците ни по физика, за да видим как протичат тренировките. Разговаряхме с проф. Мирослав Абрашев, от когото разбрахме защо олимпиадите се провеждат всяка година и още много интересни неща от кухнята на ръководителите на национални отбори.

Разбира се, през цялото това време си партнирахме прекрасно със Сдружение на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). 

© MediaBricks.bg

Нагазихме бързо в дълбокото на невероятния свят на науката по време на Ден на отворените врати на Физическия факултет. След което взривоопасно се прехвърлихме из коридорите на Химическия факултет.

© MediaBricks.bg

След това дойде реда на едно страхотно събитие – Софийски фестивал на науката, организиран от нашите приятели от British Council Bulgaria. На него разбрахме защо науката е страхотна… и, че трябва да се популяризира.

Защото науката е страхотна… и трябва да се популяризира
©MediaBricks.bg

На фестивала Никола Каравасилев ни разказа за Хокинг, черните дупки и всичко останало, а футуристът Рои Цезана ни показа, как  заради науката светът става по-добро място.

Малко след това Ratio направиха своя редовен пролетен форум на който, близо 700 души взеха ударна доза наука.

Близо 700 души взеха ударна доза наука на Ratio пролет 2018
©MediaBricks.bg

Няма да пропуснем и Фондация Карол Знание, която в момента организира предприемаческо обучение за млади учени и конкурс за 30 000 лв. годишна стипендия.

Заедно с комплектите на Thames & Kosmos стартирахме една любопитна рубрика – Игра на наука.

В света на технологиите смело подкрепихме софтуерния специалист Пламен Тенев, който пусна приложението „0700 – безплатните номера“. Статиите за него се превърнаха в истински хит в сайта и спомогнаха да популяризирането на полезния му продукт. Именно и с наша помощ няколко дни след като пусна версия за iOS влезе в класацията за едно от най-сваляните приложения от App Store.

Заедно с нашите приятели от TP-Link направихме ревю на най-новия им рутер Archer C5 и дори организирахме игра във Facebook за него, която предизвика страхотен интерес.

[Ревю] Рутерът Archer C5 идва с 4 антени, високи скорости и родителски контрол
©MediaBricks.bg
Именно заради това, от TP-Link отново решиха да предоставят един рутер за награда. Сега имате възможност да го спечелите като прочетете условията във Facebook страницата на MediaBricks.bg към поста за тази статия.

Разбира се, не оставихме назад и новините около големите играчи в технологичния бранш.

За ASUS направихме ревю за сбъдването на геймърските мечти с техните продукти.

©MediaBricks.bg

Следяхме изкъсо какво правят LG, Sony, AOC  и още много други.

С Мусала Софт проследихме състезанието по информатика CodeIT.

Да не забравим и срещите ни по време на Webit фестивала в града на бъдещето на Пламен Русев.

В сферата на мобилните оператори ви запознавахме със начинанията на Vivacom  и присъствахме как Мтел стана А1.

При смартфоните се стараехме на време да разбирате всички премиери на Huawei, Samsung и останалите играчи в тази безмилостна конкурента среда.

Но в MediaBricks.bg искаме освен наука и технологии да има и място за хората, които обичат да четат. За това веднага след старта на сайта станахме медийни партньори в една прекрасна инициатива на Orange Center за насърчаване на интереса на децата към книгите, четенето и книжарниците.

В допълнение следим неотлъчно какво правят нашите партньори и приятели в издателство Orange Books. Днес те също се включват в наградния фонд на нашата игра. Един от участниците във Facebook играта ще спечели ТРИ книги издадени от Orange Books.  Първата е „Влиза един човек в книжарницата“, втората е „Нещата, които трябваше да знам“ и третата е „Трансформации“ .

Не остават по-назад и приятелите ни от издателска къща „Сиела“. Те ще зарадват един от участниците с ДВЕ книги„Жокери“ на Джордж Р. Р. Мартин  и рок книгата „Бъди какъвто си“.

Няма да забравим и издателство „Изток-Запад“. За няколко месеца от тях пуснахме в сайта много интересни откъси от книги, които винаги могат да запалят някого по науката. Учени като Карл Сейгън, Нийл Деграс Тайсън, Ричард Файнман, и други намериха място в нашия сайт благодарение на техните книги.

От скоро наши приятели и партньори са хората, стоящи зад проекта NO BLINK, а идеята им е да се популяризира качественото българско късо кино.

И всичко това го направихме за вас, драги читатели. За да има място в джунглата от сайтове, където може да намерите винаги нещо интересно, нещо ново и нещо положително. Обещаваме ви, че най-интересното тепърва предстои. С ваша помощ посетителите ни ще се увеличават, а с това и главната цел да популяризираме науката, технологиите, културата и умните деца на България става все по изпълнима.

Благодарим ви и не пропускайте да харесате страницата ни във Facebook, а ако желаете може да участвате в играта за страхотните награди от TP-Link, Orange Books и „Сиела“.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!