Наука Образование Олимпийци Технологии

MediaBricks.bg стана на 2 години! Какво направихме за 731 дни и какво ново да очаквате от нас…

MediaBricks.bg стана на 2 години

Днес, 12 април, сайтът MediaBricks.bg става на 2 години! Стартирахме през 2018 година в Деня на космонавтиката, за да създадем едно уютно място в интернет за популяризиране на науката, технологиите, образованието, книгите и най-вече българските олимпийци по природни науки. За 731 дни успяхме да достигнем до хиляди читатели, да отразим стотици заслужени олимпийски медали на родните гимназисти от най-силните международни турнири, да организираме голямо научно-популярно събитие в подкрепа на тяхната подготовка, да посетим десетки научни кръжоци и форуми и още куп страхотни неща.

Днес може да се похвалим, че на месец имаме над 100 000 уникални потребители в сайта, във Facebook страницата имаме над 5000 последователи, а най-ценното е, че винаги нашите научни новини и статии се съгласуват с учени, за да сме сигурни, че читателите ни получават само проверена информация. Една от основните ни цели още при стартирането на MediaBricks.bg бе да изградим място, на което да привличаме публика и читатели със знание, а не със сензация.

MediaBricks.bg стана на 2 години

Тъй като за MediaBricks.bg науката и българските олимпийци по природни науки са кауза – ние отразяваме техните успехи и винаги сме на летището, за да ги посрещнем, когато се прибират в България. За това на 19 октомври 2019 г. организирахме първото издание на научно-популярното събитие „Science Bricks: Наука с кауза“. Всички приходи от продадените билети отидоха в подкрепа на подготовката на състезателите ни по природни науки.

„Science Bricks: Наука с кауза“

Второто издание на Science Bricks бе планирано през март, но се наложи да го отложим за есента – новата дата е 25 октомври.

Преди месец започнахме рубриката „Остани си вкъщи & гледай наука!“, в която ви зареждаме с видеа от прекрасни научно-популярни лекции на известни български учени. Някои от тях са записвани от MediaBricks.bg, но и много са ни предоставени от нашите страхотни партньори от различни научни организации – университети, музеи и форуми за наука. Заедно с това се стараем да ви разходим из много онлайн научни музеи и архиви на големите научни институти.

MediaBricks.bg стана на 2 години

Заради успеха на тази рубрика се роди и проектът „Гледай наука“. Целта му е освен да се гмурнете в света на знанието по времето на социалната изолация, чрез видеолекциите, „Гледай наука“ да се превърне в място, където редовно да ви зареждаме с интересни видео материали, свързани с наука. В бъдеще освен видеа с научно-популярни теми ще ви изненадаме и с майсторски лекции на водещи учени, които ще бъдат по-специализирани и образователни, но със сигурност много интересни.

В допълнение на „Гледай наука“ от днес MediaBricks.bg стартира и facebook група на име „Видеотека Гледай Наука“. Каним ви в нея да споделяме и обсъждаме лекции, научни постижения, предавания, новини и каквото се сетите, свързано с наука.

Имаме и още нещо за обявяване – вече може да подкрепите работата на MediaBricks.bg чрез платформата Patreon.com. Това ще е безценна помощ за нас в устрема ни да правим смислен информационен сайт за положителни новини и проверени научни теми. Така с медийните тухлички, направени от нашите статии и вашата подкрепа, ще продължим да изграждаме място, където всеки път да научавате нещо ново.

Вече може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon.com

През тези две години всичките ни усилия нямаше да постигнат нищо без нашите прекрасни приятели и партньори. С риск да пропуснем някои ето част от тях – ЧНУ Izzi Science for Kids, Сдружение на олимпийските отбори по природни науки, Катедра Астрономия към СУ, София Тех Парк, Географ БГ, MDV Professional Education, Фондация „Карол Знание“, Британски съвет в България, TechnoMagicLand, Българска Академия на науките, Зебра АД, Vivacom, Министерство на образованието и науката, Национален природонаучен музей към БАН, Национален политехнически музей, Корпус за Бързо Гърмене, Клуб Млади Таланти, Ratio, Музейко, Издателство „Сиела“, Издателство Orange books, СуперХостингБГ, програма „Образование с наука“, Български Дарителски Форум, Фондация Еврика, „Абордаж“, Форум Демокрит, Фонд Научни изследвания, Съюз на Учените в България, Съюз на Физиците в България, Списание „Българска наука“, Аз чета, Наука и Критично мислене, Сандъците БГ, Докторантски чай, CASI, Списание „Светът на физиката”, подкаст „Почти наука“, Апетит за образование чрез практика, Kaldata.com, TodayTech.eu, TechTipsMedia.com, TechTrends.bg, Pixelmedia.bg…

Заедно с тях за две години изградихме прекрасни отношения и спечелихме доверието на много научни организации, учени, студенти, ученици и родители.

Благодарим на всички приятели, партньори и читатели.

Напред и нагоре!

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!