Наука Образование

MediaBricks.bg пуска нов сайт за научни видеа: „Гледай наука“ – gledainauka.bg

MediaBricks.bg пуска нов сайт за научни видеа: „Гледай наука“ - gledainauka.bg

Скъпи читатели, днес, 19 юли 2020 г., е един малък празник за MediaBricks.bg защото пускаме първия си допълнителен проект. Това е новият сайт само за научни видеа „Гледай наука“  (gledainauka.bg), което ще ви заведе до https://gledainauka.mediabricks.bg/. В това кътче на интернет ще зарадваме всички любопитни фенове на науката с много интересни авторски видеа и поредици, както и записи от лекции, кръжоци, форуми и фестивали. Обещаваме ви едно смислено и шеметно научно приключение.

Заедно с нашите прекрасни партньори от училища, университети, музеи, академии, институти и форуми за наука ще ви разходим из страхотния свят на знанието.

Освен записи от видеолекции ще започнем и нови видеоформати, които ще ви представим като отделни епизоди. Едни от най-известните комуникатори на науката ще бъдат наши лектори, а темите ще са разнообразни и интересни.

Не пропускайте да харесате страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/gledainauka/

И групата към нея, където може да споделяте всякакви интересни видеа за наука – https://www.facebook.com/groups/VideotekaGledaiNauka/ 

В „Гледай Наука“ ще има видеа с научно-популярни теми, но и ще ви изненадаме с майсторски образователни лекции на водещи учени, които ще бъдат по-специализирани, но със сигурност много интересни. Ще има категории като „БЪРЗА НАУКА“, „НАУКА С МЕДАЛИ“ И „УЧИЛИЩНА НАУКА“.

„Гледай Наука“ е част от информационния сайт за наука, образование и технологии MеdiaBricks.bg. За 2 години успяхме да превърнем MеdiaBricks.bg в страхотно място за популяризиране на науката, технологиите, образованието, книгите и най-вече българските олимпийци по природни науки. Достигнахме до хиляди читатели, отразихме стотици заслужени олимпийски медали на родните гимназисти от най-силните международни турнири, организирахме голямо научно-популярно събитие в подкрепа на тяхната подготовка, посетихме десетки научни кръжоци и форуми и още куп страхотни неща.

„Гледай Наука“ е следващата стъпка в развитието на MеdiaBricks.bg…

Как се роди „Гледай Наука“?

В началото на извънредното положение, свързано с коронавируса екипът на MеdiaBricks.bg реши, че най-смисленото нещо, което зависи от нас в този момент, за да сме полезни, е интензивно да качваме, споделяме и създаваме видеа, свързани с наука, които хората да гледат вкъщи.

Роди се рубриката „Остани си вкъщи & Гледай наука“.

Сега всичките видеолекции, качени в MеdiaBricks.bg, вече са достъпни в „Гледай Наука“.