Образование

Logiscool България се включва в Европейската седмица на програмирането #CodeWeek с дни на отворени врати

Logiscool България се включва в Европейската седмица на програмирането #CodeWeek с дни на отворени врати

Тази година Европейската седмица на програмирането се провежда между 5 и 20 октомври. Екипът на Logiscool България се включва с най-голямо удоволствие в #CodeWeek и отваря вратите си за всички деца и тийнейджъри от 6 до 18 годишна възраст, като по този начин им дава страхотната възможност да се запознаят с тяхната уникална дигитална образователна система. Това ще се случи на 12 октомври от 15 часа и на 13 октомври от 12 часа, като местата са ограничени.

Нужно е само предварително да се запишете тук: https://www.logiscool.com/bg/apply/lozenetz/code-week

До сега в рамките на #CodeWeek школата направи два демо урока (на 5 и 6 октомври) при пълни зали.

Logiscool България предлага и възможност да се направи отделно групово събитие с демо урок по програмиране. Нужно е само да имате желание и да се свържете с тях.

Logiscool е международна школа по програмиране, основана през 2013 г. в Унгария. Logiscool използва собствена образователна платформа, която е съобразена с нуждите и нивото на различните възрастови групи ученици и която се актуализира постоянно. Учебният материал се предоставя под формата на игра. В последствие за по-напредналите ученици се предлага разработване на приложения, както и unity за най-напреднали. Предлага се и обучение на много други тематики от дигиталния свят. Поставени пред интересни задачи, децата и юношите с лекота развиват не само умения в компютърното програмиране и кодиране, а и логическо си мислене.

Целта на школата е дигиталната грамотност да се поднесе по нов, творчески начин за ученици на възраст 6-18 години. Възпитаниците на Logiscool се учат на алгоритмично мислене, което е много ценно, дори за тези, които няма да станат програмисти. Индивидуалните и групови дейности значително подобряват творческите способности, решаването на проблеми и комуникационните умения на децата и юношите.

Създателите на Logiscool вярват, че подобряването и приоритизирането на дигиталното образование е особено важно, тъй като към момента в цял свят има недостиг на работна ръка в ИТ сектора. В същото време приблизително половината от най-високо платените работни места в Съединените щати, например, изискват или предпочитат знания в областта на програмирането.

В курсове на Logiscool е осигурено всичко необходимо за придобиването на тези знания на бъдещето:

  • Алгоритмично мислене
  • Решаване на проблеми с толерантност към неуспех
  • Самоувереност и мотивация
  • Математическо и комплексно мислене
  • Постоянство и концентрация
  • Прецизност
  • Творчество
  • Аналитично мислене
  • Планиране и изпълнение
  • Презентационни умения и самоувереност

Още информация за първата българска учебна зала на Logiscool в София и записвания може да намерите тук:

https://www.logiscool.com/bg

https://www.facebook.com/Logiscool.Bulgaria/

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!