LG представи подвижен извит OLED дисплей
Технологии

LG представи подвижен извит OLED дисплей

92-инчовата иновативна инсталация OLED Canyon на LG, представяща спиращ дъха поглед към скален каньон,  прикова погледите на посетителите на изложенията за технологични иновации CES в Лас Вегас, ISE в Амстердам и IFA в Берлин. Невероятният подвижен извит OLED дисплей с „отворена рамка“  вече достъпен и за целите на бизнеса.

За разлика от предишните версии на дисплея с фиксирана структура, тази вариация може лесно да се приспособи към различни среди. Способността му да приема нетрадиционни форми е мечта за всеки дизайнер. Вече се намират и безкрайни артистични приложения – визуализация за колекция от плажно облекло във формата на морски вълни, тунел, който обвива потребители в изображения и информация или пък извито панорамно изображение, което прави природните пейзажи изключително реалистични. В допълнение на възможностите за дизайн, функционалността позволява и адаптирането към малки пространства. Дизайнът всъщност позволява инсталация на малки по размер колони, а олекотеността позволява по-лесна и бърза инсталация, което е изключително удобно при наемането или организиране на събития.

Извит дисплей с възможност за адаптиране

Най-важната и революционна характеристика на тези OLED дисплеи е тяхната възможност за адаптиране. Един и същ дисплей може да бъде приспособен за много различни дизайни и помещения. С избирателната функция Curvature Calibrator, дисплеите могат бързо да се интегрират в конфигурации с изпъкнала или вдлъбната визия. Без значение дали е адаптиране за различно пространство или различна концепция, възможността да променяш посоката на извивките позволява създаването на впечатляващи визуални решения.

Качество на картината

Дисплеят OLED на LG с „отворена рамка“  има безкрайно контрастно съотношение, перфектни нюанси на черното и предлага страхотни цветове, с широки зрителни ъгли.  OLED технологията има уникалната способност да изключва напълно всеки един възможен пиксел. Това допринася за липсата на всякаква остатъчна светлина. Повърхността е абсолютно черна, което отблъсква светлината и създава абсолютен контраст. Богатият остър контраст на OLED екрана на LG създава ярки живи цветове и несравнимо качество на картината. С бързото си време на реакция, OLED екрана визуализира съдържанието без забавяне и подобрява потребителското преживяване.

“След големите изложения получихме много положенителни реакции за OLED диспелея на LG. Качеството и ефективността му впечатлиха много от посетители“, казва Жоао Морейра, мениджър ключови дигитални продажби за Европа.

“В момента започваме инсталации на няколко проекта в Европа. Този продукт е иновативен заради възможностите, които предлага за лесно приспособяване към средата и за многократна употреба.“, добавя той.

Етикети: