x-default
Технологии

LG и HERE правят заедно технологии за автономни автомобили

LG Electronics (LG) ще работи съвместно с HERE Technologies (HERE), глобален доставчик на дигитални картографски и позициониращи услуги, за да предостави решение от следващо поколение за автономни автомобили. Решението съчетава най-новата телематична технология на LG с високопрецизните картографски данни и позициониращи услуги, предоставяни от платформата HERE Open Location Platform. С това партньорство двете компании имат за цел да предоставят на производителите на автомобили по цял свят надежден комуникационен хъб за коли с висока степен на автоматизация, както и за напълно автономни коли.

Телематиката е индустрия, която създава интеграция между телекомуникациите и информатиката, за да гарантира надеждност при превозните средства и да предостави мултимедийни услуги като навигация, потвърждаване на локация и спешна помощ посредством разнообразни комуникационни технологии, от GPS и DMB (Digital Multimedia Broadcasting) мрежи до Bluetooth, Wi-Fi и мобилни комуникации. LG е лидер на глобалния пазар за телематика от 2013 г. и компанията е ангажирана да предостави решения от следващо поколение, които предлагат високо прецизна картографска информация, за да посрещне нуждите на бързо разрастващата се индустрия за автономни автомобили.

ED8K5D Ft. Lauderdale, Florida. Seabreeze Blvd., Florida State Highway A1A.

HERE е водещият в света доставчик на картографски данни и позициониращи услуги за автомобилната индустрия и понастоящем поддържа повече от 100 милиона коли на пътя. Компанията също работи и с автомобилните производители за разработката на HD Live Map, високо прецизната си картографска услуга, базирана в облака, която поддържа системите за асистиране на шофьора ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) и решенията за автоматизирано шофиране. LG възнамерява да внедри HD Live Map в решението, което предлага на автомобилните производители и което разпознава всички пътища и околни елементи, като маркировка на платната, стоп знаци, пешеходни пътеки, знаци за ограничения в скоростта и светофари. Важността на интелектуалната собственост и потенциалът й бе подчертан през 2015 г., когато консорциум от световни автомобилни производители, съставен от Audi, BMW и Daimler, придоби HERE. От тогава, към компанията се присъединяват и други инвеститори от технологичната индустрия.

Когато бъде напълно разработена, телематиката ще изиграе ключова роля като комуникационен хъб за автономни превозни средства. Първо, сензорите в системата за асистиране на шофьора ADAS, съставени от камери, радар и лидар, разчитат околната среда и изпращат данните към облака, заедно с информация за разположените в близост превозни средства, събрана чрез V2X технологията (Vehicle-to-Everything). Цялата събрана информация бива непрестанно анализирана и предавана към телематичните системи на автомобилите, за да предостави персонализирана шофьорска информация.

Решенията на LG в областта на телематиката поддържат различни комуникационни технологии – от GPS до Bluetooth, Wi-Fi и мобилна комуникация. Инженерите на LG работят усърдно, за да разработят 5G продукти, които ще бъдат от четири до пет пъти по-бързи от LTE с 90-процентно намаление на латентността, а това ще ги направи идеални за управлението на автомобилите от следващо поколение.

Радваме се, че съвместно с HERE можем да представим нов стандарт при решенията за мобилни комуникации в автономни автомобили. HERE разполага с ненадмината технология за навигиране на превозни средства,” каза Ким Джин-Йонг, изпълнителен вицепрезидент на дивизията на LG Vehicle Components Smart Business Unit. “С партньори като HERE, LG може да продължи да развива следващото поколение технологии за свързани коли, за да помогне на автомобилните производители да навлязат в ерата на самоуправляващите се превозни средства.”

За да могат да работят безопасно и ефективно, автономните коли ще имат нужда от множество надеждни източници на данни и мощни комуникационни технологии,” каза Муун Лий, вицепрезидент на бизнеса на HERE за Азиатско-тихоокеанския регион. “Вярваме, че нашите услуги, базирани на платформата Open Location Platform могат да изиграят важна роля при разработването на телематични технологии от следващо поколение и се радваме, че заедно с LG ще можем да работим, за да направим това реалност.”