©MediaBricks.bg
EnteR Образование

JCI отличи десетте „Най-изявени млади личности“ на България за 2019 година

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

Снощи бяха връчени петите годишни отличия на Junior Chamber International (JCI Bulgaria) за „Най-изявени млади личности“ в България. Отличените за 2019 година бяха избрани измежду над 75 получени номинации. Гласовете на 22- членното жури заедно с вота на публиката в социалните мрежи оформиха крайния избор, който беше обявен на 4 юни на тържествена церемония в „Кино Култура“. Носителите на наградата са Дарин Маджаров, Никола Каравасилев, Марио Мишев, Златин Цветков, Крис Захариев, Катерина Ковачева, Александър Рангелов, Илина Мутафчиева, Момчил Цонев и Спас Керимов. Те получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI „Най-изявените млади личности на света“. Финалът на международния формат се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2019 г. ще е Талин, Естония.

©MediaBricks.bg
©MediaBricks.bg

Ето и кои са Най-изявените млади личности на България за 2019 г.:

©MediaBricks.bg

В категория „Бизнес, икономика и/или предприемачество”: Дарин Маджаров – основател на платформата Уча.се – най-големия портал за онлайн обучение на ученици в България. Отличието беше връчено от президента Росен Плевнелиев, член на журито.

©MediaBricks.bg

В категория „Академично лидерство и/или постижение” бе отличен Никола Каравасилев – физик, преподавател в различни столични гимназии и в школи за подготовка на състезатели в национални и международни състезания по физика и астрономия, популяризатор на науката. Отличието беше връчено от д-р Славейко Джамбазов, иноватор и предприемач в сферата на медицината и член на журито.

©MediaBricks.bg

Заедно с Никола бе отличен и друг полуфиналист в категорията –  Марио Мишев – един от създателите на сдружение „Българска история“, който нямаше възможност да присъства на церемонията.

В категория „Културно постижение”: Златин Цветков – актьор и основател на „ШиЗи Импро Театър“, включващ група професионални импро актьори, школи за любители и клуб за импровизационен театър. Отличието беше връчено от Снежана Йовева, заместник-председател на сдружение “Толкова близо, толкова далече” и член на журито.

©MediaBricks.bg

В категория „Морално лидерство и/или защита на околната среда”: Крис Захариев – Youtube влогър (създател на популярния канал itsLightUp), оператор, режисьор. Отличието беше връчено от Светлин Наков, основател на SoftUni и член на журито.

©MediaBricks.bg

В категория „Принос към децата, световния мир и/или човешките права”: Катерина Ковачева – психолог във фондация „За нашите деца“, посветила своята работа на осиновителната кауза. Отличието беше връчено от доц. Йорданка Ненчева, председател на асоциация „Да съхраним жената” и член на журито.

©MediaBricks.bg

В категория „Научно и/или технологично развитие”: Александър Рангелов – изпълнителен директор на IPS – компания, развиваща иновативни технологии за електрифициране. Отличието беше връчено от Пламен Русев, основател на Webit Foundation и организатор на Webit Festival, и член на журито.

©MediaBricks.bg

В категория „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство”: Илина Мутафчиева – председател на Национален младежки форум и съосновател на Зона 21 – пространство за развитие на умения на 21-век. Отличието беше връчено от Радослав Георгиев, президент на JCI Bulgaria.

©MediaBricks.bg

В категория „Личностно развитие и/или постижения”: Момчил Цонев – културен мениджър и журналист, инициатор на различни обществени каузи за изграждане на устойчиви граждански общности на местно, регионално и национално ниво („Добрите българи“, „Стародумци“, „Нощ на историите“ и др.). Отличието беше връчено от Георги Генчев, съосновател на Информационния портал за неправителствените организации в България и член на журито.

©MediaBricks.bg

В категория “Иновации в медицината”: Спас Керимов – изпълнителен директор на Printivo – първата българска биотехнологична компания, занимаваща се с 3D биопринтиране и създала първия 3D биопринтер в България. Отличието беше връчено от д-р Елиза Георгиева, основател на фондация „Св. Иван Рилски“ и член на журито.

©MediaBricks.bg

Гости на церемонията бяха отличени и полуфиналисти, членове на журито, членове на JCI Bulgaria от всички секции в страната и представители на партньори на програмата. Освен статуетки и сертификати всеки от отличените получи и ваучер за обучения от „Бизнес института“, дългогодишен партньор на програмата „Най-изявените млади личности на България“.

©MediaBricks.bg

Програмата „Най-изявените млади личности на България“ се организира за пета поредна година от младежката неправителствена организация Junior Chamber International – България (JCI България), част от международното движение Junior Chamber International (JCI). Основната цел на инициативата е да даде гласност и видимост на постиженията на млади българи на възраст между 18 и 40 години, които са реализирали изключителни постижения или изпъкват в 10 избрани сфери на обществения живот. Освен с личните си постижения всеки от отличените е с доказан принос към създаването на положителна промяна в обществото.

Най-изявените млади българи ще бъдат номинирани и в международния формат на програмата, като автоматично получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI “Най-изявените млади личности на света”. Финалът на международния формат се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2019 г. ще е Талин, Естония.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!