Izzi Science for Kids представя учителя по китара Младен Бобев, с когото децата ще направят рок банда
Образование

Izzi Science for Kids представя учителя по китара Младен Бобев, с когото децата ще направят рок банда

Днес новото частно начално училище в София Izzi Science for Kids представя своя учител по китара Младен Бобев. Той влиза смело във висококвалифицирания екип на училището, което предлага двуезично обучение със засилено изучаване на наука. Освен, че едни от най-добрите млади учители по природни науки ще прилагат програмата STEAM на Cambridge Primary, всички деца от предучилищна възраст, 1., 2., 3. и 4. клас ще имат занимания и по музика, танци и спорт.

Малките възпитаници на Izzi Science for Kids ще опитват да свирят на пиано, китара, ударни инструменти и ще усъвършенстват своите ритмични и вокални способности. Те ще изучават на български и на английски стиловете и историята на музиката.

Именно музиката е в кръвта на Младен Бобев, който не крие предпочитанията си към рок музиката: AC/DC, Queen, Beatles, Metallica… за радост на нашите ученици, които споделят избора. Той има богат опит като музикален педагог – и като учител по китара и като вокален педагог – да даде и провокира в децата умения и желание да свирят и пеят своите любими песни.

Младен свири активно с международни музиканти в Европа и Америка и е записвал детска музика за Warner Brothers, знае и аранжира всички популярни детски мелодии.

Младен не спира да усъвършенства своите способности и използва съвременни похвати, за да грабне вниманието на децата и да им предаде любовта и отношението към китарата. Чрез забавна система той ще запознае децата с инструмента, произхода и устройство на китарата и различните струнни инструменти.

Децата ще научат постановката на китарата и във всеки урок ще се обръща специално внимание на красотата от правилното звукоизвличане и свиренето с пръсти и перо.

Заучаване на първоначални акорди и леко навлизане в инструмента ще е една от целите на занятията. Важна роля за децата е камерната музика, където малките възпитаници ще свирят заедно и ще обменят похвати и научени техники по между си. За радост на учениците Младен ще направи и собствена рок банда с тях.

Той ще покаже на младите таланти как се свири на различни струнни инструменти:

  • -от укулеле за по малките ръчички
  • -електрическа китара за по големите таланти
  • -класическа китара за най големите

Младен обясни, че „за да се поддържа интереса на децата без стрес, те ще музицират в екип по две деца на инструмент. При неизбежната умора и болки в пръстчетата, докато едното детенце си почива от китарата, другото ще продължи с инструмента. Междувременно първото ще упражнява вокалните си умения в същата песничка или ще създава ритъмен съпровод.“

Неговата основна цел и мисия в Izzi Science for Kids ще е да събуди искрен интерес на децата  към музиката и да развие конкретните таланти според заложбите на детето.

Izzi Science for Kids вече обяви стъпките за кандидатстване през учебната 2019/2020 година за ученици от предучилищна възраст, 1., 2., 3. и 4. клас. Страхотният екип от професионалисти на училището е изготвил 3 лесни и забавни стъпки за прием. Като най-важното е, че децата няма да бъдат изпитвани и няма да правят тестове, а ще се търси творческо прилагане на знания и кандидатстването ще се превърне в приятно игрово преживяване за малките ученици.