Образование

Izzi Science for Kids представя своя учител по театър Константин Костадинов

Izzi Science for Kids представя своя учител по театър Константин Костадинов

Частно училище Izzi Science for Kids, което предлага двуезично обучение с фокус върху науката за деца от 5 до 11 г. и е в процес на акредитация от Cambridge International, продължава да разширява своя преподавателски екип. Освен опитни начални педагози и талантливи учители по наука училището се стреми да привлече и други специалисти, които да дадат богата и разширена обща култура на учениците.

Сред тях е и Константин Костадинов – театрален актьор, с когото децата опознават света на сценичните изкуства. След като завършва НАТФИЗ със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“, той не е спирал да работи на сцена, а през годините е натрупал и опит в работата с деца.

Защо са нужни училище Izzi Science for Kids и детски център Izzi Start? С какво ще помогнат на децата и на родителите?

Мисля, че не само са нужни, а и са задължителни за децата, които искат да растат в среда, провокираща тяхното любопитство. Izzi Science for Kids е пример за училище, което разполага с база, страхотни преподаватели, екип от млади и надъхани хора с въображение и интелект.  Заедно с детски център Izzi Start училището дава отговор на всяко едно детско „защо?“.

В Izzi Science for Kids родителите могат да бъдат спокойни, че децата им получават, не само „първите седем“, а и следващите няколко години, изпълнени със знание и приключения под опеката на страхотни професионалисти.

С какво смяташ, че ще си най-полезен?  Защо е важен театърът за децата?

Театърът възпитава и изгражда ценности. Мисля, че работата с въображение е едно от най-интересните неща. Изкуствата в училище, като цяло, са забавление и умствено приключение, както за децата, така и за учителите. А в кукления театър няма невъзможни неща. Всичко и всеки може да се движи, да лети, да говори, да мисли, да се телепортира, трансформира… Това е един свят без граници.

Опитвам се и се надявам да успея да възпитам и развия любопитството на децата към необятния космос на сценичните изкуства.

Какъв опит имаш като преподавател и актьор досега?

Да съм преподавател е чисто ново предизвикателство за мен. За пръв път ми се дава титлата „Учител“. Дума, която респектира много и се надявам да я защитя подобаващо.

Досега съм водил различни творчески работилници с деца на тема театър и движения. Работил съм с деца по лагери, проекти и театрални студиа. Едно от тях е театрално студио „Смехурко“ с художествен ръководител Цвете Лазарова, която е изключителен човек и преподавател, на когото дължа любовта си към театъра.

Именно в това театрално студио се запознах с театъра, когато бях на 13 г. След това завърших в НАТФИЗ „Актьорско майсторство за куклен театър“ при проф. Жени Пашова и доц. Петър Пашов, които отгледаха и възпитаха актьора в мен. От 2012г. насам съм работя в различни театри и проекти в България и чужбина (Пазарджик, Благоевград, София, Словакия, Франция, Испания, Чехия). Не спирам да играя и снимам и до ден днешен, колкото и трудно да е това.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!