Izzi Science for Kids представя своя учител по танци Капка Георгиева
Образование

Izzi Science for Kids представя своя учител по танци Капка Георгиева

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

Тази есен прага на новото частно начално училище в София Izzi Science for Kids ще прекрачат първите му възпитаници от предучилищна възраст, 1., 2., 3. и 4. клас. Те ще се потопят в двуезично обучение със засилено изучаване на наука. Малките ученици ще попиват знания от едни от най-добрите млади преподаватели, които ще прилагат програмата STEAM на Cambridge Primary. Училището също така ще наблегне на музиката, танците и спорта. Те ще изучават на български и на английски стиловете и историята на музиката.

От Izzi Science for Kids обявиха, че все още има единични свободни места за възрастовите групи – 1. клас (2 места за момиченца), а 2., 3., и 4. клас по 2-3 места. Училището има ресурс да подкрепи със стипендия талантливи деца в областта на науката и изкуствата като условието е да ни впечатлят с представянето си на приемния ден. Опитайте, преживяването е забавно за децата, а родителите откриват в тях нов потенциал“.

Днес Izzi Science for Kids представя своя учител по танци Капка Георгиева. Тя има подготовка от над 12 години стаж с деца от 3 до 15-годишна възраст. Капка работи с много емоция и любов и винаги използва индивидуален подход към всяко дете. Разберете защо е важно децата да танцуват и как танцът се превръща в тренировка на емоцията и характера…

Защо е важно децата да танцуват?

Танцът – това е един безкраен свят, в който всеки може да намери и изрази себе си свободно и безгрижно

Танцът – това е едно околосветско пътешествие, една вълна от емоции, която те залива неочаквано и иска да твори движения в теб и чрез теб… магия

Танцът е не само това. Той е тренировка на тялото, ума и духа. Доказано е , че физическото движение развива центровете в мозъка и тренира мисълта и паметта. Целенасочените физически упражнения и комбинациите от движения действат благоприятно и на правилния метаболизъм и правилното изграждане на мускулите, а оттам и правилната стойка

Танцът е и социален, той помага да комуникираме с другите хора и чрез него да градим увереност. Танцът е и тренировка на емоцията и характера.

Какъв опит имаш като учител?

От 12 години работя с деца от 3 до 15 години. Целият ми съзнателен живот е отдаден на танца. Възпитаник съм на НУТИ специалност артист – балетист, а след това и НМА Панчо Владигеров специалност балетен педагог.

През тези 12 години работя в детски градини, училища и школи като учител балет и характерни танци.

Работя с много емоция и любов и винаги използвам индивидуалния подход към всяко дете. Обичам освен да танцувам, така и да разговарям с децата, търсейки техните вълнения, мечти и притеснения. Правя това, за да се докосна до техния свят и да им бъда полезна в пътешествието живот.

Какво те накара да се присъединиш към екипа?

Невероятният екип от млади, доказани и развиващи се хора. За мен този екип създава среда която те тласка и мотивира към развитие. И не на последно място, приех лично концепцията и визията на училището – докосна ме дълбоко.

С какво смяташ, че ще си полезен?

Създаването на физическа и духовна култура на всяко дете. Има една много хубава приказка Здрав дух- здраво тяло.

Бъдещи планове на училището?

Създаване на собствена балетна школа.

Izzi Science for Kids вече обяви стъпките за кандидатстване през учебната 2019/2020 година за ученици от предучилищна възраст, 1., 2., 3. и 4. клас. Страхотният екип от професионалисти на училището е изготвил 3 лесни и забавни стъпки за прием. Като най-важното е, че децата няма да бъдат изпитвани и няма да правят тестове, а ще се търси творческо прилагане на знания и кандидатстването ще се превърне в приятно игрово преживяване за малките ученици.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!