Izzi Science for Kids представя своя учител по рисуване Мария Асса
Образование

Izzi Science for Kids представя своя учител по рисуване Мария Асса

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

Тази неделя (19 май) новото частно начално училище в София Izzi Science for Kids ще организира една от последните си приемни срещи за деца от 14:30 ч., а от 18:30 ч. ще има отворени врати за родители. Поради големия интерес към двуезичното училище със засилено изучаване на наука в групите от предучилищна възраст, 1., 2., 3. и 4. клас са останали единични места.

Днес Izzi Science for Kids представя своя учител по рисуване Мария Асса. Тя е завършила Художествената академия и от 2007-а прави занимания за малки и пораснали деца. За нея вдъхновяването на децата да искат да се учат е може би най-трудната задача на преподавателя, но и най-сладката.

Защо е нужно училището Izzi Science for Kids? С какво ще помогне на децата, на родителите?

Мисля, че идеята и мисията зад Izzi Science for Kids e естествено следствие на бързо развиващия технологичен и научен заобикалящ ни свят. Темповете са толкова бързи, че все по-необходими са специализирани образователни центрове и училища, които със своите по-гъвкави и интерактивни методи, успяват да предадат нарастващия обем от знания, необходим на малките учени да развиват по-пълно своя потенциал. Това от своя страна ще даде спокойствие на родителите, че децата им растат в хармонична среда, където любознателността и себе усъвършенстването са норма, както за педагозите, така и за техните съученици.

Какво значи да си комуникатор на наука?

Отговорност. Призвание. Предизвикателство.

Отговорност към всички млади умове, които са жадни за знания и които търсят насока от своите ментори в и извън училище. Като общество всички носим отговорност да възпитаваме и поощряваме научните и артистични търсения в децата, но като преподаватели, тази отговорност е пряка.

Призвание е за хората, които обожават да преподават и са морално и духовно удовлетворени от успехите на своите ученици. Макар да звучи общо, изкуството дава триизмерност на личността и изгражда индивидуалност, която както ни отличава така и ни приобщава към хората около нас.

И не на последно място, е предизвикателство ежедневно да търсиш нови и нови начини, с които да поддържаш страстта за знания и умения през годините, така че трудът и от двете страни да даде виден резултат.

Какъв опит имаш като учител и вдъхновител на мънички дечица?

Завършила съм магистърска степен в Националната Художествена Академия.

От 2007г. до сега провеждам редовни занимания за деца и тинейджъри в арт работилници, които се провеждат редовно за децата, най-вече по време на лагери, спектакли и семинари.

Редовно провеждам за учениците си „Часът на Сръчко“, а от 2014г. водя арт работилници в частно училище „Меридиан 22“.

Преподавам в Канава Арт Студио – едно прекрасно място за деца и големи, които имат желание да се докоснат до художествения свят на нашите предци като Винсент Ван Гог, Клод Моне, Едгар Дега и много други.

Да вдъхновяваш децата да искат да се научат е може би най-трудната задача на преподавателя, но и най-сладката.

С какво смяташ че ще си най-полезнa?

В часовете по изобразително изкуство, освен да рисуваме с различни видове материали, ще се учим и да майсторим, да макетираме, създавайки от нищо-нещо и да развиваме въображението и креативността си.

Моята задача е да науча децата да мислят абстрактно, извън познатите рамки и осъзнато да взимат решение да ги разчупят или не.

Бъдещи планове на училището?

За в бъдеще училището има за цел да създаде разнообразна и балансирана програма по отношение на наука и изкуство. Планираме създаването на школа по приложни изкуства, която да вдъхновява децата с талант или с желание да рисуват.

Izzi Science for Kids вече обяви стъпките за кандидатстване през учебната 2019/2020 година за ученици от предучилищна възраст, 1., 2., 3. и 4. клас. Страхотният екип от професионалисти на училището е изготвил 3 лесни и забавни стъпки за прием. Като най-важното е, че децата няма да бъдат изпитвани и няма да правят тестове, а ще се търси творческо прилагане на знания и кандидатстването ще се превърне в приятно игрово преживяване за малките ученици.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!