Образование

Izzi Science for Kids представя своя учител по математика Николета Симеонова

Izzi Science for Kids представя своя учител по математика Николета Симеонова

ЧОУ Izzi Science for Kids продължава да развива своята двуезична програма с фокус върху науката. В дните от лятната ваканция екипът на училището не спира работа, за да предложи възможно най-добрата подготовка на своите ученици, които запълват паралелките от ПУК до 5 клас включително. Приемът за последните останали свободни места в различните възрастови групи продължава.

Същевременно училището разширява и преподавателския си екип с опитни педагози. Николета Симеонова се присъединява към Izzi Science for Kids с ентусиазъм и позитивен подход, за да разкрие заедно с учениците от прогимназиален етап красотата на математиката. Тя има опит като преподавател в Американски колеж, като е извела десетки седмокласници до успешни резултати на стандартизирани международни изпити по математика на английски.

Защо е нужно училище като Izzi Science for Kids? С какво ще помогне на децата и на родителите?

Нужно е да има качествено образование, да има училища, в които децата се чувстват спокойни, щастливи и уверени. Необходимо е тези деца да обичат училището си, за да тръгват към него с желание и мотивация.

Само когато има страст за знание и разпален интерес, учениците се увличат и могат да научат всичко. Тогава са способни на чудеса, които карат нас, големите, да отвръщаме с „уаааааау“, изумени и ахнали с отворена уста. Децата имат нужда от такова образование, а ние родителите имаме нужда от такива деца.

Вярвам, че Izzi Science for Kids е училището, което със своята двуезична програма с много наука и математика възпитава деца, на чиито знания се възхищаваме.

Къде е твоята сила като учител?

Аз съм млад, усмихнат и позитивен човек. Още от първия урок, който преподадох, разбрах, че призванието ми е да съм учител. Няма да спра да обичам работата си и децата, които обучавам. Отдавам се максимално на това, което правя, и работя всеки ден с цялото си сърце и душа.

Категорично вярвам, че съм намерила нещото, с което да бъда полезна в обществото и да оставя следа след себе си. Постигнала съм своята идеалистична цел, което ме прави безкрайно щастлива. Това разпалва допълнително страстта ми и ме кара да се усмихвам ежедневно.

С какво смяташ, че ще си най-полезна на децата в училище Izzi Science for Kids? Какъв опит имаш като учител?

Подкрепена от опита си и използвайки силата на младостта си, аз изграждам много ефективна за комуникацията връзка с децата, като същевременно запазвам нужната от професионална гледна точка дистанция учител – ученик.

Математиката е в кръвта ми откакто се помня. Както казва Айнщайн – човек не може да обясни нещо на достатъчно лесен език, ако той самият не го разбира добре. Вярвам, че съумявам да представя и най-сложните концепции на достатъчно разбираем език, позовавайки се на примери от истинския живот, за да ме разберат всички деца в класната стая.

В досегашния си опит съм работила с ученици, които успешно са се представяли на стандартизирани международни изпити по математика на английски. Преподавала съм на ученици, които в момента учат и завършват топ университети из целия свят. Техните успехи са и мои лични. Тяхната благодарност и признателност е моето вдъхновение и амбиция да работя още по-усърдно, да се развивам всеки ден и да съм още по-отдадена на професията си, защото виждам, че нещата се получават по правилния начин.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!